''Harmadik intifáda''

''Harmadik intifáda''

Utolsó frissítés:

Szerző:

Tetszett a cikk?

Egy hónapja tart a zsidó államban a palesztin szélsőségesek által kezdeményezett hadüzenet nélküli háború. A késekkel, baltákkal, néhol teherautókkal elkövetett merényletek eddigi mérlege: kilenc halott és több tucat sebesült izraeli, valamint negyven lelőtt palesztin merénylő. Sokan "harmadik intifádának" nevezik a terrorhullámot, pedig azt nem központilag szervezik. Egyelőre.

Egy palesztin tüntető parittyával követ hajít az izraeli biztonsági erők tagjai felé Rámalláh közelében október 11-én. A zavargások azután törtek ki, hogy az izraeli légierő csapást mért a Hamász terrorszervezet fegyveres szárnyának állásaira vasárnapra virradó éjjel, miután a Gázai övezetből három rakétát lőttek ki Izrael területére. A válaszcsapásban a jelentések szerint egy terhes nő és kisgyermeke életét vesztette.
©
Az izraeli biztonsági erők dektektorkaput telepítettek a muzulmán negyedhez Jeruzsálem óvárosába az első merényleteket követően.
©
Egy merénylő holtteste Jeruzsálemben miután két rendőrt megsebesített, majd az izraeli biztonsági erők megölték.
©
Izraeli katona akcióban
©
A kelet-jeruzsálemi Piszgát Zeév negyedben két kamaszkorú palesztin merénylő késelt meg két izraelit. A katonai rádió értesülése szerint az egyik, 13 éves áldozatot életveszélyes, a másik, 25 éves áldozatot súlyos sebesülésekkel szállították kórházba. A két támadó előbb egy járókelőt sebesített meg súlyosan, majd a kerékpárján arra haladó tizenhárom éves gyereket késelték meg életveszélyesen. Ekkor egy gyalogos meglátta őket és feléjük futott, mire elmenekültek.
©
Palesztin tüntetők csaptak össze izraeli rendőrökkel Betlehemben. Egy palesztin férfi életét vesztette.
©
Saját magát gyújtotta fel az a palesztin terrorista, aki Molotov-koktélt akart dobni az izraeli biztonsági erők tagjai felé a ciszjordániai Hebronban
©
A buszmegállóban megölt izraeli férfi búcsúztatása Jeruzsálemben
©
A buszmegállóban megölt férfi temtése. Yishaya Krashevsky 60 éves volt
©
Palesztin szélsőségesek konténert használnak fedezékként Ramallah közelében egy összecsapás során
©
Palesztin tüntetők dobálják kövekkel az izraeli katonákat összecsapások során az izraeli-gázai határ közelében
©
Egy palesztin férfi buszmegállóba hajtott, majd autójából kiszállva egy húsvágó bárddal kezdte el kaszabolni az izraeli civileket. Egy ember meghalt, hárman megsérültek, a merénylőt egy civilruhás fegyveres terítette le.
©
Egy holttestet szállítanak el október 13-án. - Jeruzsálem főleg arabok lakta keleti felében, az Armón Hanacív nevű zsidó lakónegyedben két fiatal palesztin rontott a busz utasaira: lövésekkel és késszúrásokkal megöltek egy hatvan és egy negyvenöt éves férfit, súlyosan megsebesítettek egy idős nőt, további tíz embernek pedig szintén csak kórházban kezelhető sebesüléseket okozott. A mentők a támadás után összesen tizenhat izraelit ápoltak.
©
Izraeli rendőrök egy lelőtt palesztin merénylő holtteste mellett Jeruzsálemben óvárosában október 14-én. A férfi megpróbált leszúrni egy embert az óvárosban lévő Damaszkuszi kapunál.
©
Takarítók a Damaszkuszi kapunál
©
Izraeli határőrök igazoltatnak egy palesztin férfit
©
Tömeget oszlató rendőrök Jeruzsálemben az Al-Aksza mecset közelében
©
Izraeli katonák segítenek sebesült társuknak egy lelőtt palesztin merénylő holtteste mellett a ciszjordániai Hebronban október 16-án. A férfi sajtósnak adva ki magát megkéselt egy izraeli katonát, a helyszínre érkező rendfenntartók agyonlőtték.
©
Tüntető Ammánban - Vasárnap több ezren tiltakoztak a zsidó állam ellen Jordániában, amiért katonái napok óta harcolnak a palesztinokkal az iszlám harmadik legszentebb helyénél, az al-Aksza mecsetnél, Jeruzsálem történelmi óvárosának déli részén.
©
Tizenhat éves palesztin fiú holttestét takarják le Kelet-Jeruzsálemben. A fiatalt izraeli rendőrök lőtték le, mert kést rántott, amikor igazoltatni akarták.
©
Izraeli zsidók és arabok együtt tiltakoztak Jeruzsálem belvárosában a kialakult helyzet miatt.
©
Palesztin tüntető emeli magasba kését az izraeli biztonsági erők elleni demonstráción a ciszjordániai Tulkarem városában.
©
Egy támadásban megsérült férfit szállítanak el Beér-Sevában. - Vasárnap egy férfi késsel és lőfegyverrel merényletet követett el a Jeruzsálemtől délre fekvő Beér-Sevában, a központi buszpályaudvaron vasárnap este, az egyik merénylő és egy áldozat meghalt.
©
Izraeli határőrök egy buszmegállóban. A terrorcselekmények hatására jelentősen növelték a városban a biztonsági intézkedéseket.
©
Izraeli civil férfi tanul lőni Jeruzsálemben. Az elmúlt hetek erőszakcselekményei miatt egyre többen szeretnének önvédelmi fegyverviselési engedélyhez jutni.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!