Egy nő visszatér otthonába Törökország délkeleti részén, a kurdok által lakott Cizre városban. A török kormány és a kurdok között zajló harcok miatt az embereknek el kellett hagyniuk otthonaikat.
©
Kitelepített iraki civilek térnek vissza otthonaikba, nem messze Moszul városától, miután az iraki erőknek sikerült Tall Abtah faluból kiszorítani az Iszlám Állam harcosait. Október közepe óta több, mint 70 000 ember menekült el Moszulból.
©
Szíriai férfiak gyermekeikkel menekülnek a romok között, Aleppo északi részén.
©
Félárbócra eresztett belga zászló, egy nappal a brüsszeli terrorcselekmények után. Március 22-én három robbantásos merénylet történt Brüsszelben: kettő a repülőtéren, egy a Maelbeek metróállomáson. A támadásnak 32 fő civil áldozat volt.
©
Európai migrációs krízis. Az év során több száz menekült vesztette életét a Földközi-tengeren.
©
Egy afgán fiú telefonjávalaz égő viskókat fényképezi, a felszámolásra ítélt észak- franciaországi calais-i menekülttáborban. A telepről több ezer ember szeretne Nagy-Britanniába átjutni.
©
Egy férfi a Matthew hurrikán elvonulása után takarít, Haiti délnyugati részén. A nagy pusztítást okozó vihar következtében több, mint félezer ember vesztette életét.
©
Diáktüntetések a johannesburgi Wits Egyetemen. A magas tandíjak elleni tüntetések tavaly kezdődtek, majd idén szeptemberben erősödtek újra, miután a testület bejelentette, hogy a tandíjak még emelkedni fognak.
©
Egy munkás vegyi anyagokkal próbálja megakadályozni a Zika-vírus terjedését Bangkokban.
©
Száz galambot eresztenek szabadon a Fülöp-szigeteken, Manila városában. A helyi lakosok így tiltakoznak az elnök, Rodrigo Duterte megválasztása óta folytatott kegyetlen drogháború ellen.
©
A francia tengerpart, három nappal a nizzai terrortámadás után. Július 14-én késő este Nizzában, a Promenade des Anglais sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy teherautó. A tömeggyilkosságban 84-en meghaltak, köztük 10 gyerek.
©
Ferenc pápa imádkozik az augusztusi olaszországi földrengés helyszínén. A 6,2-es erősségű rengés epicentruma Accumoli közelében volt.
©
Emberek fogják egymás kezét az orlandói vérengzés helyszínén, a főként melegek által látogatott Pulse Club nevű szórakozóhelyen. Legalább 50 ember meghalt, 53 pedig megsebesült a fegyveres támadásban. A támadót felidegesítette, amikor két férfit látott csókolózni.
©
Erdogan elnök támogatói az utcákon Törökországban, a Taksim téren. Az elnök elleni megbukott puccskísérletet súlyos megtorlások követték.
©
II. Erzsébet, Nagy-Britannia királynője egy virágkiállításon. A királynő idén ünnepelte 90. születésnapját.
©
június 23-án népszavazást tartottak az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról. A szavazók 51,9 százaléka az Unióból való kilépésre szavazott.
©
Fidel Castro, a kubai forradalom 90 évesen elhunyt vezetőjének hamvai előtt tisztelegnek Havanában. A négy napon át tartó gyászmenet előtt százezrek vettek búcsút Fidel Castrótól.
©
Gyerekek nézik egy favelából a XXXI. Nyári Olimpiai játékok záróünnepségét Rióban.
©

           A nyitóképen:  Menekültek és bevándorlók mentőfóliába burkolva várakoznak Líbia partjainál. Fotó: AFP / Andreas Solaro