szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzeti hőbörgést tömegsporttá fejlesztő radikális párt kénytelen elhatárolódni hónapokkal, hetekkel vagy akár napokkal ezelőtt tett kijelentéseitől - olvasható a Konzervatórium blogon.

Néhány példa: a korábban két kézzel az IMF-hitel visszafizetésének megtagadását hirdetők már „újratárgyalásról” beszélnek, Vona Gábor pedig immáron nem adna semmiféle választójogot a határon túli magyaroknak. Mindezt megkoronázza, hogy a pártelnök hiába irányzott elő választási győzelmet, majd a két forduló között minimum 50 fős frakciót, 47, esetleg 48 képviselő fog ülni a Jobbik padsoraiban. Azaz dugába dőlt Morvai Krisztina államfővé jelölésének terve. Többet megtudhat a Konzervatórium blogon.
Petri Lukács Ádám Vélemény

Összefogás a Jobbik ellen

Elemi érdek, hogy szövetségeseket keressünk a protonácik és az általuk terjesztett eszmék elleni harcban. A baloldali/lehet más parlamenti ellenzéknek meg kell értenie, miközben gyakorolniuk kell kontroll szerepüket, és a lehetőségek határáig meg kell akadályozniuk a kormány demokráciát sértő intézkedéseit, a Jobbikkal szemben kooperációra kell törekedniük a Fidesszel.

MTI Itthon

Szerdán alakít frakciót a Jobbik

Szerdán tartja alakuló ülését a Jobbik leendő országgyűlési képviselőcsoportja, a párt képviselői a nap folyamán megválasztják a frakcióvezetőt is - mondta Novák Előd, a párt alelnöke.

MTI Világ

New York Times: a Jobbik nemzetközi megvetés tárgya lett

Az új magyar kormány számára a szilárd többség azt jelenti, hogy nem kell majd tárgyalnia a Jobbikkal és megkísérelheti csökkenteni annak befolyását - írta egy elemzőt idézve a hétfői New York Times azzal kapcsolatban, hogy a jobbközép párt kétharmados többséget szerzett a parlamentben.

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Az EU már eljárást is indít amiatt, hogy egyes tagállamok pénzért árulnak állampolgárságot

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet