Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A brit Restaurant magazine az idén kilencedik alkalommal hozta nyilvánosságra a világ 50 legjobb éttermének listáját, 800 séf, étteremkritikus, szakíró, étteremtulajdonos szavazata alapján, amiről a Bűvös szakács blog is beszámolt.
Szenzáció lett az eredmény, ugyanis az idáig négyszeres listavezető El Bulli most a második helyre szorult, és a hét éve működő, tavaly óta két Michelin-csillagos koppenhágai Noma ült a trónra. A Noma a koppenhágai Grønlandske Handelspladsnál működik egy felújított raktárépületben. E „handelsplads” valaha jelentős kereskedelmi forgalmat bonyolított a Feröer-szigetek, Izland, Finnország és Grönland viszonylatában, így fontos megállóhely volt az európai piacokra irányuló szárított halak, sózott heringek, bálnazsírok, cserzett bőrök számára. Ez a történelem és ez az északi fény hangulat jelenik meg a Noma épületében is. A Noma mozaikszó, a nordisk mad (nordikus étel) összeollózása. Arra utal, hogy e konyha az északi régiókról szól - olvasható a blogon. A blogon további részleteket tudhat meg, valamint ételkülönlegességeket is bemutat a szerző. Látogasson el a blogra.