szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A program sikerének egyik szükséges feltétele, hogy ezek a szolgáltatások a piacon hozzáférhetővé váljanak. A bejelentett programok alapján nincs erre garancia - olvasható a Szuverén.hu oldalon.

A Széll Kálmán-terv és az „adminisztrációcsökkentő csomag” leépíti az állam által nyújtott jóléti szolgáltatások egy részét. Csak néhány példa: csökken az államilag finanszírozott felsőoktatásban részt vevők száma, radikálisan kisebb lesz a gyógyszerkassza, harmadára csökken a munkanélküli-ellátás időtartama, és jelentősen csökken a táppénz felső határa.

A kormányzati retorika ezeket az intézkedéseket leginkább valamilyen anomáliák elleni küzdelemnek állítja be: az értéktelen diplomák, a gyógyszerek pocsékolása, a táppénzcsalás vagy a segélyen élés elleni harcként. Ezért az ilyen intézkedések elvben értelmezhetők a korábban a kormány által nyújtott szolgáltatások piacosításaként is: finanszírozásuk áttekinthetőbbé válik, és mindenkinek fizetni kell értük - írja a cikk szerzője. A teljes cikkért látogasson el a Szuverén.hu-ra.

hvg.hu Napi merítés

Nagyon barátságtalan az iskola

Az iskolás táskája iszonyat nehéz. Már az elsős gyereknek is tucatnyi könyve van. Nehéz, enyves papírból készültek, hogy minél szebbek legyenek. Látható a tendencia: minél nagyobb és színesebb a termék, annál magasabbra lehet srófolni az árakat. A tankönyvpiac nyereséges, erős lobbi, és a költségvetésbe nem kevés adót fizet be - olvasható a Szuverén.hu oldalon.

hvg.hu Napi merítés

Egyet ide kell ütni, egyet oda, és rend lesz?

Folyamatosan romlanak a magyar romák kilátásai, és terebélyesedik a cigányellenesség. Az Országgyűlés a büntető törvénykönyv szigorításával reagált a gyöngyöspatai eseményekre. A módosítás a társadalmi válság tünete, és nem orvossága.

hvg.hu Napi merítés

Mi az egykulcsos adó ára?

Az ezermilliárdos megszorítócsomagra jelentős részben az egykulcsos adó elhibázott bevezetése miatt van szükség. Enélkül az elkerülhetetlen költségvetési konszolidáció rövidebb, kevésbé fájdalmas és igazságosabb lehetett volna - olvasható a Szuverén.hu oldalon.

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?

620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?