szerző:
hvg.hu

A háromszög keresztmetszetű, aranyozott alumínium csövön 8000 lyukacska található.

Sebastian Coe, a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának ügyvezető elnöke a londoni St. Pancras pályaudvaron mutatta be az olimpiai fáklyát. A fáklya minden apró részlete szimbolikus: a háromszög forma egyaránt utal a három londoni olimpiára - 1908, 1948 és 2012 -, illetve az ötkarikás játékok mottójára, a „Citius, Altius, Fortius” (Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben) szókapcsolatra. A 8000 apró lyuk pedig azt a 8000 ezer fáklyavivőt jelképezi, akik egy 8000 mérföldes váltófutás során körbehordozzák Nagy-Britanniában az olimpiai lángot, mielőtt megérkezne a londoni Olimpiai Stadionba. Ha kíváncsi arra, milyen az olimpiai fáklya, látogasson el a Sportsmarketing blogra.
hvg.hu Napi merítés

Távirányítású műfelhőket vetnének be a katari vb-n

A műfelhők árnyékba boríthatnák a stadionokat és edzőközpontokat a 2022-es labdarúgó világbajnokság során, így biztosítva elviselhetőbb körülményeket a hőségben a játékosok és nézők számára - olvasható a Sportsmarketing blogon.

hvg.hu Napi merítés

Angliában nem szeretik a twitterező focistákat

Az Angol Labdarúgó Szövetség közleményben figyelmeztette a játékosokat, hogy szigorúan bánik a Twitteren és más közösségi oldalakon közreadott üzeneteikkel. Az intézkedést azért hozták, hogy megállítsák a labdarúgók terjedő szokását, amely szerint a Twitteren panaszkodnak a játékvezetők ellen.

hvg.hu Napi merítés

Gondok a 2014-es focivébé előkészületeivel

A stadionok lassabban épülnek a tervezettnél, a reptérgondok közlekedési problémákat vetítenek előre, az ENSZ pedig a kilakoltatások miatt az emberi jogok megsértésével vádolja a szervezőket - olvasható a sportsmarketing.hu oldalon.