szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július elején indult el a Bodoky Tamás nevével fémjelzett átlátszó.hu, a magyar Wikileaksként elhíresült oknyomozó portál, de máris bajba kerülhet az oldal főszerkesztője.

A Magyarleaksnek is becézett oldal vezetőjét a hatóságok arra kérték, fedje fel, kitől kapta a Brókernet meghackelésével kapcsolatos információt, és amikor ezt megtagadta – mondván, joga van ahhoz, hogy ne árulja el forrása kilétét – a hatóság emberei lefoglalták a lakásában található számítógép merevlemezét. Többek között erről is beszél az oldal főszerkesztője, Bodoky Tamás, valamint arról, hogy akár büntetőeljárás is indulhat ellene. Hogy miért, azt megtudhatja a gépnarancs.hu oldalon található videóból.

Bodoky Tamás
©
hvg.hu Itthon

Az LMP védelmébe vette a "magyar Wikileaks"-et

A médiaszabályozás tarthatatlanságát jelzi az a botrány, ami a magyar Wikileaks-ként ismert atlatszo.hu portál főszerkesztője körül zajlik – írta közleményében Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese. Az LMP szerint a BRFK eljárása törvénytelen és elfogadhatatlan, mert egy újságírótól nem várható el, hogy felfedje forrásait.

hvg.hu Itthon

Beidézték az atlatszo.hu főszerkesztőjét

Bodoky Tamást, az atlatszo.hu főszerkesztőjét csütörtök délután előzetes bejelentés nélkül felkereste és hétfőre tanúként beidézte a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya a Brókernet informatikai rendszerének meghackeléséről adott hír miatt.

hvg.hu Trendvadász

Elindult a magyar WikiLeaks

A főleg kormányzati iratok kiszivárogtatására létrehozott nemzetközi szervezet mintájára elindították az atlatszo.hu-t. A forrásainak névtelenséget garantáló blog főszerkesztője Bodoky Tamás oknyomozó újságíró.

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

Napszámban kell ledolgoznia Hadházynak a dudálós tüntetés miatt kiszabott bírságot

Napszámban kell ledolgoznia Hadházynak a dudálós tüntetés miatt kiszabott bírságot