szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent az influenzajárvány A típusa Magyarországon, eddig négy megyében izolálták a betegséget - mondta Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője.

Baranya, Csongrád, Hajdú-Bihar és Vas megyében izolálták a járványt, amely az európai megbetegedésekhez hasonlóan az országban is megjelent.

Eddig közel 22 ezer ember jelentkezett influenzás megbetegedéssel a háziorvosnál, de további megbetegedések várhatók - mondta Ócsai Lajos, hozzátéve, az országon átsöprő tömeges megbetegedésekre viszont nem kell számítani.

A betegek 40 százaléka 15 év alatti gyermek, ezért az ÁNTSZ arra kéri az állampolgárokat, hogy védőoltással védekezzenek az influenza ellen.

A madárinfluenza is jelen van Magyarországon, s aki már kapott védőoltást, annak a szervezetbe a vírus nem tud szaporodni, és új törzs sem fejlődhet ki - mondta járványügyi főosztályvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Megvan az influenzavírus gyengepontja

A tudósok megtalálták az influenzavírusok gyenge pontját, sikerült ugyanis beazonosítaniuk egy olyan fehérjét, amely a legtöbb kórokozóban megtalálható. A kifejezetten erre a célra fejlesztett gyógyszerekkel pedig könnyűszerrel megállítható a fertőzés terjedése - írja a Newsmax.com.

MTI Plázs

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma január második hetében, de a laboratóriumi vizsgálatok egyelőre nem igazolták influenza vírus jelenlétét - olvasható az ÁNTSZ honlapjára feltett elemzésben.

MTI Tech

Felfedezték az influenza halálos titkát

Az influenza A vírus a kutatók szerint egy molekuláris fegyverrel betegíti meg az embereket. Hasonló támadási stratégiát eddig az AIDS kórokozójánál tapasztaltak a tudósok.