szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Ruhr-vidék, amely régen bányáival, kokszolóival és ipari létesítményeivel neves szén- és fémterületnek számított...

 A Ruhr-vidék, amely régen bányáival, kokszolóival és ipari létesítményeivel neves szén- és fémterületnek számított, mára egy összeforrt, kontrasztokban gazdag kulturális metropolis Európa szívében. Ami régen a kemény fizikai munka helyszíneként szolgált, mára kulturális és szabadidős színtérré alakult, mint például az UNESCO-világörökséghez tartozó Zeche Zollverein vagy a renaturált tájegységek, mint a Duisburg Nord park. Ezer ipari műemlék, kétszáz múzeum, száz kulturális központ, 120 színház, száz koncerthelyszín, 250 fesztivál és ünnep – sőt a kulturális főváros évében még ennél is több –, a RUHR.2010 a világ minden részéről várja látogatóit, hogy testközelből is megtapasztalják Európa új kulturális fővárosának életét, amelynek sokszínűségét 170 nemzethez tartozó 5,3 millió lakosa garantálja. 

Nyereményjáték

Nyerjen egy fantasztikus hétvégét Németországban, a Ruhr-metropoliszban,
Európa Kulturális Fővárosában, a
Deutsche Bahn (DB),
a Lufthansa  és a Német Turisztikai Hivatal
(DZT)
  jóvoltából! 3 napos kirándulás a
kultúra fellegvárában, szállodában, vonat- és repülőjeggyel! Hogyan? Nem
kell mást tennie, minthogy
válaszol az alábbi kérdésekre.
Sorsolás: 2010.03.16.

Amikor 2006-ban a finn uniós elnökség idején Essen beadta pályázatát, annak középpontjában a Ruhr-vidéknek a kultúra eszközeivel történő megújítása szerepelt. Nem véletlenül fogalmazott az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO a közelmúltban úgy, hogy a Ruhr-vidék Párizs és New York mellett immár a világ egyik legnagyobb kulturális központjává vált. Mindez meglehetősen merész kijelentés, különös tekintettel arra, hogy Németország legnagyobb iparvidéke korábban mindenekelőtt szén- és acéliparáról volt híres. Ez azonban már a múlt. Számottevő változásokat eszközöltek a gazdaság szerkezetében, a munkanélküliség szorításából a régió  városai új iparágazatok és szolgáltató szektorok létesítésével igyekeztek kikerülni. Különböző kreatív megoldásokat alkalmaztak, így például bezárt bányákat kulturális intézményekké alakítottak át. Így Essen városa sem termel többé acélt és bezárt a több mint 20 kőszénbánya is. Mára a város egyfajta szolgáltató ipari központtá alakult át. Amúgy pedig püspöki székhely, neves egyetemmel és számos parkkal, céltudatosan a "Zöld Ruhr" képét nyújtva.  

Első ránézésre a Ruhr-metropolis átláthatatlannak és kuszának tűnhet, ezért az ismeretlen területet a legegyszerűbben részekre bontva fedezhetjük fel. Különösen igaz ez akkor, ha egy olyan kiterjedt és sűrűn lakott területről beszélünk, amelyet behálóz az útvonalak kiváló infrasrtuktúrája. A felosztás alapja az öt élményterület: tematikus irányvonalak és területenként egy-egy főváros a legmodernebb látogatóközponttal segíti a felfedezőket az élményterületek szabadon választható útvonalain és a szokatlan kulturális fővárosban. A megszokott turisztikai szolgáltatások mellett az interaktív média lehetőségeivel az egész metropolis teljesen átláthatóvá válik. A programban résztvevő kulturális irányvonalak az Ost-West-Passagen Ruhr, a Hellweg/A40-as autópálya, az Emscher/Rajna-Herne-csatorna, az A42-es autópálya és a Lippe. Ha esetleg részletes útmutatásra lenne szükségünk, akkor ide kattintva egy magyar nyelvű interaktív térkép segítségével igazodhatunk el a Ruhr-vidék elképszető kultúrális fellegvárában.

Utazási információk

A számtalan színházi, zenei, kultúrális, művészeti esemény miatt a Ruhr-vidék egész évben ideális célpont lehet egy tartalmas kiruccanásra Németországba. A kulturális főváros reptere, a Düsseldorf International csupán néhány kilométerre található  a Ruhr-metropolistól, és vonattal, valamint autóval kényelmesen megközelíthető. A Düsseldorf International Németország harmadik legnagyobb reptere, így minden német légikikötőből, az európai nagyvárosokból és a tengerentúlról is elérhető. Az utasokat az RE1, RE3 és RE6 regionális expressz vonatok fél óra alatt szállítják be a kulturális főváros központjába, az RE3 például közvetlenül az UNESCO-világörökségnél, a Zollvereinnál is megáll Essenben. A helyközi közlekedésben a látogatóknak egy több mint 13 ezer busz- és vasútállomással ellátott hálózat áll a rendelkezésükre. A kulturális főváros több nagyobb eseményénél különbuszok- és vonatok is szállítják az utasokat. A Ruhr-metropolis tíz autópályával Németország legsűrűbb autópályahálózatának közepén található. Ennek ellenére könnyen eligazodhatunk, hiszen általában még a kisebb városrészeknek is külön kijáratuk van. Az útvonaltervező pedig további segítséget nyújt, hogy a lehető legkönnyebben megtaláljuk az utat a RUHR.2010 rendezvényeinek helyszínére.  

Természetesen a szervezők is igyekeznek segíteni egyedi akciók keretében. A „Kultur-Ticket-Spezial“  egy kedvező fix áras menetjegy (39 euró másodosztályon, 59 euró első osztályon), amellyel bármelyik kiválasztott időszaki kiállításhoz (például az oberhauseni Gasométer “Hullócsillag”-tárlatához) könnyedén eljuthatunk. A jegy egy napig oda-vissza érvényes ICE/EC/IC vonatokra a kiállítás 300 kilométeres körzetében belépőjegy vagy voucher felmutatása mellett. A Deutsche Bahn Gruppe&Spar ajánlata minimum hat fős csoportoknak kínál kedvező áron menetjegyet: a helyi közlekedésben az utasok így 50 százalékot, a távolsági közlekedésben akár 70 százalékot is megspórolhatnak a teljes árú menetjegyhez képest. A Deutsche Bahn vasúthálózata ideális összeköttetést nyújt a Ruhr-metropolis és Németország, valamint Európa között is: minden német nagyvárosból, illetve Amszterdamból, Brüsszelből, Luxemburgból, Zürichből, Bécsből, Prágából, Koppenhágából és Varsóból az ICE, IC és EC vonatok kiváló átszállási lehetőségeket kínálnak.

A Call a Bike ajánlattal a látogatók a helyszínen is könnyen tudnak mozogni: a Deutsche Bahn ezüstös-piros biciklieit kényelmesen és kedvező áron lehet bérelni. A bérbiciklik 2009 szeptember óta elérhetőek Dortmundban, ahol a főpályaudvaron 12 drótszamár várja a sportos utasokat. Ezen felül a DB arra törekszik, hogy 2010 tavaszára a RUHR.2010 többi „fővárosában”, Duisburgban, Oberhausenben, Essenben és Bochumban is kiépítse az ismert bérbiciklirendszert. A DB Carsharinggel teljes a helyszínen elérhető kínálat: a DB bérautói közvetlenül a pályaudvarok közelében találhatók. A DB Carsharing autói a Ruhr-metropolis öt legfontosabb városán kívül Hagenban, Hammban, Wittenben, Wuppertalban és Düsseldorfban érhetők el. 

 

  
  
Kedvező ár. Nagyszerű minőség. Németország, az úticél.

 Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúránkat, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellness létesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Németország = feledhetetlen pihenés - kedvező áron!  

Válasszon a németországi szolgáltatók ajánlatai közül német és angol nyelven a http://www.nemetorszag.travel/specialoffers oldalon vagy keresse fel utazási irodáját; meglátja, nagyszerű minőségű, érdekes, pihentető vagy izgalmas, kalandos és legfőképpen kedvező árú ajánlatok várják a sokszínű Németországban! A nyaralások alatti átlagkiadásokat tekintve Németország kedvezőbb,mint Svájc, Ausztria, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia.


Elérhetőségek
Információs forródrót RUHR.2010:
Telefon: +49/1805/45 2010

Jegyelővétel és -rendelés:
Telefon: +49/1805/15 2010
www.ruhr2010.de/tickets

Rendezvénynaptár RUHR.2010:
www.ruhr2010.de/veranstaltungen

Bővebb turisztikai információk:
Ruhr Tourismus GmbH
Centroallee 261, 46047 Oberhausen
www.ruhr-tourismus.de 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben

Megismételhetik a polgármester-választást Jászberényben

Mit jelent "újfideszül" a békejobb? Mától kiderül

Mit jelent "újfideszül" a békejobb? Mától kiderül

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól

Jim Jarmush új filmjével indul a Titanic Filmfesztivál

Jim Jarmush új filmjével indul a Titanic Filmfesztivál

Durva baleset volt az M3-ason, lezárták az autópályát

Durva baleset volt az M3-ason, lezárták az autópályát

Eladósorba került egy igen ritka BMW M3 CSL

Eladósorba került egy igen ritka BMW M3 CSL