szerző:
Medipress
Tetszett a cikk?

Elterjedt tévhit, hogy magvak fogyasztásával kevesebb kalóriát viszünk a szervezetünkbe, mint mondjuk egy szelet csokoládéval.

Rossz hírrel szolgáltnak amerikai kutatók a magvakat fogyasztó, fogyni kívánók számára. A magvak, szárított gyümölcsök nassolása ugyanis inkább gyarapítja a testsúlyunkat, mintsem meggátolná a plusz kilók felszedését. Az ok abban keresendő, hogy a mogyoró- és diófélék gyakran már egészségtelen mennyiségű telített zsírt tartalmaznak, míg a szárított gyümölcsökben pedig a cukortartalom kifejezetten magas.

Még a kifejezetten egészségesnek gondolt tökmag és szezámmag is nagyarányban tartalmaz telített zsírokat – szögezték le a kutatók.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Mire jók a magvak? – recept

Sokunknak nem élet az élet valami rágcsálnivaló nélkül. Úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval, jöhet bármilyen ropogós olajos mag, csak legyen egy zacskónyi a kezünk ügyében.