szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogi lépéseket fontolgat az ÁNTSZ a Nebáncsvirág Egyesülettel és vezetőjével szemben, a zalaegerszegi szervezet ugyanis tudománytalan és megalapozatlan érvekkel próbálja meggyőzni a szülőket, hogy ne adassák be gyermekeiknek a kötelező védőoltásokat - írja a weborvos.hu.

Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője szerint a Nebáncsvirág Egyesület azzal akarja bizonyítani, hogy felesleges a járványos gyermekbénulás elleni oltás beadása, hogy azt állítja, a betegséget valójában nem is a vírus, hanem az ipari forradalom okozta - írja a weborvos.hu.

A főorvos szerint az egyesület azt is érvként hozta fel, hogy a himlős betegségek csökkenése mögött sem az oltás áll, sőt, valójában a vakcinától többen haltak meg, mint magától a kórtól. A TBC elleni védőoltással szemben pedig olyan felmérési eredményeket hozott bizonyítékként a szervezet, amelyek 1970-ben készültek, és már nem aktuálisak.

A Nebáncsvirág Egyesület vezetője maga is vegyespraxist vezető háziorvos, akit törvény kötelezne rá, mégsem hajlandó beadni a gyermekeknek a védőoltásokat. Aki a körzetében ragaszkodik a megelőző vakcinákhoz, azt a háziorvos helyettese oltja be.

"Az ÁNTSZ tiszteletben tarja a vallási meggyőződést" - mondta a járványügyi szakember. Például a Jehova Tanúinak, akik nem vehetnek magukhoz semmilyen vérkészítményt, a gammaglobulin helyett a szolgálat alternatív prevenciót ajánlott, amit ők el is fogadtak. Az egyesület azonban a védőoltás általános elutasításával kizárja az alternatív megoldásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését

Infarktus miatt parkolt rossz helyen, megbírságolták, majd nem engedték el a büntetését

Ilyen volt, ilyen lett: 35 kiló gyapjútól szabadítottak meg egy elvadult juhot

Ilyen volt, ilyen lett: 35 kiló gyapjútól szabadítottak meg egy elvadult juhot

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát