szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év legsötétebb napjai köszöntöttek be, a melankóliát és depressziót azonban mérsékelhetjük, sőt el is kerülhetjük. A téli étkezés szabályait is érdemes betartani.

Kettős fronthatás érvényesül. A frontra érzékenyeket a másfél hete tartó változékonyság egyre inkább megterhelheti, számukra javasolt a stresszes helyzetek kerülése, a lehetőség szerinti minél több pihenés. Érdemes a késő esti tévézés helyett is inkább aludni - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Az év legsötétebb napjaiban növekszik a melankóliára, depresszióra való hajlam. Ennek egyik ellenszere a pontosan meghatározott napi program szerinti tevékenység, így jobban tudjuk magunkat függetleníteni a szürkeség és sötétség okozta negatív hatásoktól. Fontos egyedülálló, főként idősebb ismerőseinkkel való kapcsolattartás például telefonon, hogy a melankólia őket is elkerülje.

A zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma a tárolás során fokozatosan csökken, ezért decemberben helye van az étkezésben a táplálékkiegészítőknek is. Az étkezésünk legyen változatos és mértékletes. A hideg időben a végtagok, a fej és a nyak melegen tartására különösen viseljünk gondot.

©

Szerdán a közlekedőknek főként a Dunántúl északi részén és a főváros környékén kell fokozottan figyelmesnek lenniük, ugyanis többfelé várható hóesés. A magasabban fekvő utak havasak, csúszósak lesznek. Az útviszonyok időnként a sebesség csökkentését és a követési távolság növelését indokolják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban