szerző:
Décsi Juli
Tetszett a cikk?

A kendő nem tágít a divatból, koraősszel nyakunk legjobb barátja, a kalappal pedig stílusosan vészelhetjük át az esős napokat. Sapkából a pompomos is dívik, de hidegebb napokra is készülünk már kötött- vagy szőrmesállal. Íme, az idei trendek nőknek.

Minden évszaknak megvan saját kínálata a kiegészítők terén. Nyáron a sok karkötő, nyaklánc, nagy fülbevalók vezetik a sort, az ősz beköszöntével a kendők, kalapok, télen pedig a sálak, sapkák ideje.

Nyakatekert

A kendőkben minden trendi. Szinte mindenféle van a boltokban: egy színű, mintás, kockás, fotóval ellátott, logónyomott. Ez az a kiegészítő, mely választásánál jobban lehet és érdemes is kísérletezni, és merészebben játszani a színekkel. Ha esetleg nem mer valaki bevállalni egy erőteljes piros színű ruhát, inkább marad a feketénél, attól még „kicsiben” választhatja a pirosat, mely így csak egy kisebb foltban jelenik meg viselőjén, nem egy teljes ruhafelületen.

Ezért az egyszínű ruhákat, pláne a feketét, szürkét, barnát, jó egy-egy erőteljesebb színű kendővel, vagy többszínűvel illetve, mintással feldobni.

Őszi kiegészítőkkel feldobhatjuk az öltözetet
©

Sokféle fazonból, mintából, és viseleti módból válogathatunk. Lehet sportosan, vagányul, vagy akár elegánsan is hordani. A titok nyitja a megkötési mód! Hatalmas népszerűségnek örvend az a négy és fél perces videó, ahonnan elleshetünk 25 metódust. Ezek segítségével könnyen meg tudjuk változtatni egy adott ruha stílusát.

Sima, füles vagy pompomos?

A napsütéses ősszel, amikor még a meleg sapkáknak nincs itt az ideje, de valamit felvennénk a fejünke, jó választás lehet a francia festőművészek által kedvelt sapka (barret) újragondolt, nőiesített változata. Bár a nők többsége mintha ódzkodna a fejfedő viseléstől hazánkban. Vagy azért, mert nem tudják, mi áll jól, vagy azért, mert tönkreteszi a frizurát. Pedig érdemes legalább egy fekete sima sapkát készenlétben tartani, mely minden stílushoz és ruhához megy, vagy egy világosabb bézs színűt, mely finomabb összhatást kelt.

Egy fekete vagy bézs sapka minden öltözethez illik
©

Az elegáns ruhát kicsit bohókássá teszi ez a hosszúkás fazonú sapka. Ha nem húzzuk teljesen a fejünkbe, a homlokot szabadon hagyva, manósan lóg le hátul a sapka vége.

Szintén nagy divat lesz a füles sapka. Igaz a gyerekeknek szánták a tervezők tavalyelőtt, de már múlt évben is megtalálhattuk néhány boltban felnőttek számára. Idén szinte mindenhol beszerezhetőek ezek a jópofa kiegészítők. Aranyos és vidám, az örök gyerekekeknek kiváló.

Füles sapka örök gyerekeknek
©

Gyerekkorunk sapkája sem hiányozhat az idei kínálatból: a pomponos sapka, bármilyen színű, mintás, horgolt vagy kötött, a formája megmaradt a réginek, és ezzel most újra hódít.

Pompomos sapi felnőtteknek
©

 Ahogy hűl az idő, úgy egyre melegebb fejfedő után kiált a kobak. Tavaly az usánka volt a hype, idén pedig a szőrme kucsmában leszünk trendszetterek.

Kucsma for 2012
©

Szőrme- és csősál, meg a kötött

A szőrme sálként is tökéletesen funkcionál.

Ourstyle Boutique
Egyre több magyar divattervező száll versenybe, hogy felvegyék a kesztyűt –ez esetben a rajzceruzát, és emeljék a színvonalat a divattervezők világában. AzOurStyle Boutique azért jött létre, hogy összefogja, segítse, promótálja a magyar divattervezőket Magyarországon és világszerte egyaránt.
A szőrme nyakban is jó
©

Az úgynevezett csősálak is hamar válnak kedvenc darabbá, ugyanis nem kell a megkötéssel bajlódni, csak egyszerűen áthúzzuk a fejünkön.

Csősál, és kötött
©

A sálban a kötött az igazi: puha és meleg.

Kötött sál a hidegebb napokra
©

Idén néhány tervező a melegebb sálakat kombinálta a sapkával. Nem rossz ötlet, bár: így dupla vagy semmi az esélye, hogy egyszerre hagyjuk el a sálként és sapkaként funkcionáló darabunkat. Ha sikerül egy telet átvészelni, úgy hogy nem hagyjuk el, akkor azt jövőre is meg kell tartani.

Sapkasál
©

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!