szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elektromos cigaretta használatának korlátozásáról szóló javaslatot szavazott meg a héten a Los Angeles-i városi tanács. Az éttermekből, bárokból, éjszakai klubokból és a közterületekről is száműznék a nikotinos folyadékkal töltött készülékeket.

Ha a javaslatot a polgármester is aláírja, akkor New York és Chicago után Los Angeles is beáll az elektromos cigaretta használatát korlátozó amerikai nagyvárosok közé – adta hírül a BBC News.

New Yorkban 2013 végén szavaztak az elektromos cigaretták közterületekről való száműzéséről, míg Chicagóban minden olyan helyről kitiltották a készülékeket, ahol nem szabad dohányozni.

Az e-cigaretta ugyanazt az élményt nyújtja, mint a hagyományos, a nikotin azonban nem a dohánylevelek elégetéséből, hanem a készülékben lévő oldat párologtatásából származik. A JAMA Pediatrics című folyóiratban közölt új tanulmány szerint 2011 és 2012 között megduplázódott – 3,1 százalékról 6,5 százalékra növekedett – az elektromos cigarettát használók aránya az amerikai kamaszok körében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!