szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cicanadrágnak évek óta nagy divatja van, de sokan nem tudják, miként kell hordani, hogy ne legyen nevetséges. Íme a szabályok.

1. Fenékhatár

A leggingst rövid pólóval kombinálni tilos, hacsak nem vagyunk húszévesek és modellalkatúak, akkor is csak módjával. Egyébiránt szigorúan hosszú felsőrésszel szabadna hordani a cicanadrágot, ami legalább a feneket fedi. Ezt a szabályt azzal is ki lehet bekkelni, ha a derekunkra kötünk egy pulóvert, de sajnos ez is csak a nagyon vékony nőknek áll jól, a nagyobb fenekűeknek még nagyobb tomport csinál.  

©

Ruhához is nyugodtan húzzunk harisnya helyett télen leggingst, ha buliba megyünk.

©

2. Nyitott cipővel tilos

Hacsak nem otthonkaként hordjuk, akkor nyitott cipővel, például flip-floppal, Birkenstockkal egyáltalán nem ajánlatos húzni a lábra feszülő ruhadarabot. A legnőiesebb körömcipővel, de hidegben magasszárú csizmával is nagyon kecses.

©

3. Mintákkal, színekkel csak óvatosan

Lehet, hogy unalmas a fekete, de ha nincs nagyon vékony lába, akkor csak óvatosan a mintás és színes cicanadrággal, ugyanis mindenképp vastagítani fogja a lábat. Ugyanitt tehát jó megoldás lehet azoknak a cingár lányoknak, akiket állandóan megszólnak a virgácsaik miatt.

Túl merész
©
©

 4. Az anyag is mérvadó

Ha Olivia Newton-Johnnak szeretnénk beöltözni a Pomádéból, akkor nyugodtan vegyünk fel csillogó anyagú leggings-t, egyébként inkább hanyagoljuk. Minél idősebbek vagyunk, annál jobb minőségű anyagra és anyagvastagságra hagyatkozzunk: akár bőrből is választhatunk egy szép darabot, amit fehér, bő inggel, pulóverrel kombinálhatunk.

©

5. A bokaszabály

Amennyiben az edzőterembe készül, vegyen fel vádliig érő leggings-t, egyébként szigorúan a bokáig érőt nadrágot válassza, nem csak a protokoll, de az optikai hatása miatt is: a vádlinál végződő cicanardág összenyomja a lábakat, így rövidebbeknek tűnnek.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

207 újabb áldozata van a koronavírusnak, 3,36 millió embert beoltottak

207 újabb áldozata van a koronavírusnak, 3,36 millió embert beoltottak

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken