szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A csak Doktor Halálként ismert Jack Kevorkian híres-hírhedt "halottas" kocsijára, egy kisbuszra licitálhattak érdeklődők az eBay internetes árverési oldalon, a cég azonban levette kínálatából a járművet.

A most 82 éves amerikai patológus "kiszállásainál" használta az 1968-as gyártású Volkswagen kisbuszt, amelyet 1997-ben selejtezett le. Kevorkian több mint 130 esetben asszisztált öngyilkosságokhoz. Miután nyilvánosságra hozta azt a videofelvételt, amelyen egy végstádiumban lévő férfin hajt végre eutanáziát, őrizetbe vették. Ügyében 1999-ben született ítélet: börtönbe került, 2007-ben szabadult. 

A kisbuszt mostani tulajdonosa, Jack Finn kínálta árverésre, a licit csütörtökön zárult volna. Finn hitelt érdemlően tudta bizonyítani, hogy Kevorkian volt a jármű előző gazdája. A minibusznak gyakorlati haszna már nincs, mivel nem működőképes. Az eBay azonban levette kínálatából, mondván, hogy nem teszi lehetővé az utóbbi száz évben tevékenykedő "notórius gyilkosok" tárgyainak árverezését. Finn közölte, hogy eBay helyett az Indiana állambeli Kruse Auctions segítségével bocsátja árverésre a kocsit május 13. és 16. között.

A halálhoz való jogért harcoló patológus - aki festő és zeneszerző is - a napokban került be ismét a köztudatba, az HBO csatorna ugyanis sorozatot készített róla You Don't Know Jack címmel. A szériában Al Pacino alakítja Kevorkiant.


 

hvg.hu Tech

Az eBay megválik a Skype-tól

Hónapok óta kérdéses volt, hogy az online aukciós oldal mihez kezd az IP-alapú telefonálást kínáló céggel. Áprilisban még úgy tűnt, önálló részvénytársaság lehet a Skype-ból, most azonban sokkal valószínűbb, hogy magánbefektetők kezébe kerül.

MTI Tech

Jön az orosz eBay

Az eBay, a világ legnagyobb online aukciósháza március 16-án nyitja meg orosz nyelvű oldalát, de az orosz vevők és eladók számára továbbra is korlátozott lesz a hozzáférés, mert kizárólag az eBay tulajdonában lévő PayPal rendszer útján lehet csak fizetni - és az orosz posta megbízhatósága sem látszik javulni a közeljövőben.

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat