szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavasszal kezdődött a new york-i ikertorony törmelékeinek legújabb átkutatása, 72 testrészt kotortak elő a 9 évvel ezelőtti terrortámadás helyszínén a pénteken befejeződött munkálatok során.

A Washington Post számolt be a munkálatok eredményeiről tegnap este. A West Street környékén fedtek fel egy 600 köbméternyi romhalmazt az utóbbi két hónapban, és összesen 72 emberi testrészt találtak a munkások. Így újabb halottakat tudtak azonosítani a 2001-es terrortámadás áldozatai közül.

Szeptember 11-én több mint 2600 ember került a romok alá, miután iszlám terroristák két személyszállító repülőgépet térítettek el, és navigáltak egyenesen az ikertoronyba. Ezernél is több azoknak a száma, akik maradványaira még nem leltek rá, de 2006-tól, mióta szakaszokban fésülik át a terepet már 1800 emberi lelet került elő.

A World Trade Center helyén építési munkálatok kezdődtek, és egy  torony már emelkedik a régiek alapzatán. A 65ezer négyzetméteres területen egy kiállító teret is létrehoztak az esemény és az áldozatok emlékére.

Oliver Stone rendezte a World Trade Center című filmet, amely a tűzoltók, és a hozzátartozók szemszögéből dolgozza fel a történetet, a jelenetek a romok alatt rekedt áldozatok utolsó pillanatairól is megemlékeznek.

 

hvg.hu non-base

Hadihajó lesz a World Trade Center acélmaradványaiból

Mississippi államba szállították a 2001. szeptember 11-én összeomlott New York-i World Trade Center acélmaradványait, amelyeket egy új hadihajó készítéséhez használnak fel. A 2007-re elkészülő új hajó neve USS New York lesz - írja a BBC.

hvg.hu/MTI Világ

9/11: rendőrségi légi fotók a World Trade Center összeomlásáról

Különleges légi felvételeket hoztak nyilvánosságra a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról, illetve a New York-i World Trade Center (WTC) ikertornyainak összeomlásáról. A fotókat rendőrségi helikopterekről készítették a támadás napján, amikor más légi jármű nem tartózkodhatott a város feletti légtérben.

hvg.hu non-base

Rekordmagas épület lesz a World Trade Center helyén

Kedden este kiválasztották azt a két pályázatot, amelyek közül a végső nyertes alapján elkészülő épület a 2001. szeptember 11-én összeomlott World Trade Center (WTC) helyén fog állni, s a világ legmagasabb építménye lesz - írja a BBC.

hvg.hu Tech

Mi történt valójában a World Trade Center tornyaiban? – videó

A 2001. szeptember 11-én történt terrortámadásról számtalan összeesküvés-elmélet kelt szárnyra. A University of Purdue kutatói időt és energiát nem kímélve számítógépek segítségével modellezték, milyen hatása volt az irodaépületekbe csapódó utasszállító repülőgépeknek.

Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja

Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja