szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forintot) nyert a...

A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forintot) nyert a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon, amelynek főnyereménye 11 hétig halmozódott. A Camelot, a játék nagy-britanniai szervezője a héten bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit - egyben európai - lottófőnyeremény-rekord.

A nyugat-skóciai Largs városkában élő házaspár pénteken állt a kamerák elé. A Camelot által Falkirkben szervezett sajtóértekezleten Chris Weir elmondta: a EuroMillions játékon eddig is nyertek néha "10-20 fontot", de nem többet. A kedd esti húzást nem is nézték, mert annak időpontja egybeesett kedvenc tévésorozatukkal. Chris nevetve mesélte, hogy éjfél felé, a hálószobai tévé teletextjén ellenőrizte a számokat - és ezután életük leghosszabb éjszakája következett, mivel a Camelot ügyfélszolgálata addigra már bezárt. Férjével másnap reggel 9-ig ültek álmatlanul az ágyon, akkortól lehetett ugyanis hívni a brit lottócég nyereményigénylő vonalát. Életük legfontosabb telefonhívását a feleség bonyolította le. Chris Weir elmondta: a vonal másik végén a Camelot alkalmazottja legalább olyan izgatott lett, mint ők, és "egyre magasabb beosztású főnökökhöz" kapcsolták őket, mire végül sikerült igazolni a szelvény kódjai alapján a nyereményigény jogosságát.

A házaspár egy csapásra a legmódosabb felső néhány száz közé került. A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját (Rich List) a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, és a májusban megjelent 2011-es összesítés alapján Colin és Chris Weir a 430. helyre kerülne, valamivel David Beckham angol futballsztár és felesége, Victoria mögé és Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa elé. Beckhaméknek az idei Rich List 165 millió font, Ringo Starrnak 150 millió font vagyont tulajdonított.

A két skót nyugdíjasnak azonban nincsenek nagyon nagyra törő tervei. Azt már elhatározták, hogy két felnőtt, de még egyedülálló gyermeküknek vesznek egy-egy házat, és egy-egy autót is. Maguk pedig most leginkább utazásokat terveznek: a célok között szerepel a kínai Nagy Fal megtekintése, egy ausztráliai túra, valamint a világ nagy képtárainak felkeresése egyebek mellett Párizsban és Oroszországban. Mindezt ezek után néhány órányi jövedelmükből ki tudják majd fizetni, a 161,6 millió fontos nyeremény egyetlen napi kamata ugyanis megközelíti a tízezer fontot. Az eddigi legnagyobb brit lottófőnyereményt tavaly októberben vette fel valaki, aki 113 millió fontot nyert ugyancsak a EuroMillions játékon, de az akkori nyertes nem fedte fel kilétét a nyilvánosság előtt.

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből