szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zongorázni nem lehet akárhol, legalábbis ha a hangszeren akar valaki zenélni. Ha viszont a digitális változat is megteszi, akkor érdemes erre az oldalra látogatni.

Nem hogy zongorát, de még szintetizátort is nehézkes mindenhová magunkkal vinni, így felmerül a kérdés: mi tévők legyünk, ha kedvtelésből zenélnénk egy kicsit, de nincs nálunk hangszer? Ilyenkor jön jól a Pianu oldal, ahol a “Play a song” feliratra kattintva máris kiválaszthatunk akár kategória, akár zeneszám alapján egy klasszikus dallamot, például a Star Wars betétdalát.

©

Klaviatúrával, egérrel, okostelefon vagy tablet esetén érintéssel, illetve a számítógéphez csatlakoztatott szintetizátorral is lehet zongorázni a böngészőben. Billentyűzet választása esetén annak ikonját meg kell nyomni, miután a “Play” gombra kattintottunk, így karakterek és számok jelzik majd, hogy mit kell leütnünk a szólamokhoz.

A színes vonalak helye és hosszúsága a kotta, hiszen így tudjuk, hogy melyik billentyűt kell leütni, a vonalaiból azt is, hogy hányszor, a hosszúságából pedig azt, hogy meddig tartsuk lenyomva. Gyorsan rá lehet érezni, zenei képzettségtől függetlenül bárkinek jó szórakozás lehet.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is