szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb eszközt ad a Facebook felhasználói kezébe, mellyel mi magunk érhetjük el, hogy kevesebb legyen a csak a szerzője által viccesnek gondolt hozzászólás, trollkodás és más idétlen tartalom saját facebookos környezetünkben.

Egyre többek Facebookján bukkan fel egy új gomb. Illetve kettő, mert egy lefelé és felfelé mutató nyílból álló ikonpárosról van szó. Az elsőként angolszál területen bevezetett új funkció a hozzászólások alatt jelenik meg. Az értékesnek vélt kommentek esetén a ⬆ ikonra kell kattintani, míg a haszontalan, idétlen, trollkodó megjegyzéseknél a ⬇ ikonra.

©

A sokak által leszavazott hozzászólásokat a közösségi oldal algoritmusa hátrébb sorolja, adott esetben el is rejti.

A Facebook korábban már elárulta, hogy a funkció kizárólag a publikus Facebook-oldalaknál fog működni, tehát a személyes profiloldalakon megjelenő szövegeket nem lehet majd leszavazni, ahogyan az oldalra feltöltött, a hírfolyamban megjelent képek, videók alá beírt hozzászólásokat sem lehet így szűrni.

Ha már a Facebook jobbá tételénél tartunk, van még egy javaslatunk: mielőbb állítsa be ezt az 5 dolgot a Facebook-fiókjában, ha jót akar magának.

Ha értesülni szeretne róla, amikor mindenki megkapja az új Facebook-gombot, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket