szerző:
hvg.hu

A mobilinternettel kapcsolatos érdekes funkció jelent meg a OnePlus telefonok Oxygen OS nevű felületének új, bétaverziójában.

Egy hónapja sincs, hogy az olcsó csúcsmobiljairól ismert OnePlus bemutatta új telefonját, melyhez természetesen vadonatúj felület is dukál. Az Oxygen OS nevű rendszer legfrissebb verzióját még nem adták ki, a felhasználók egyelőre a bétaváltozatot próbálgathatják.

Ez a szokásos hibajavítások és optimalizálás mellett azonban egy érdekesebb funkciót is tartalmaz, amely a OnePlus Roaming nevet kapta. Ennek lényege, hogy SIM-kártya nélküli mobilinternet lehetőséget kínálnak mindenkinek, aki rendelkezik a kompatibilis telefonnal.

Az újdonságról szóló fórumbeszámoló szerint a funkció internetes hívásokra nem használható, minden másra, tehát például facebookozásra, a Messengeren/Viberen való chatelésre viszont több mint alkalmas. A funkció a fejlesztők szerint a legtöbb országban működik, habár konkrét lista egyelőre nem áll rendelkezésre, így nem tudni, hogy nálunk igénybe vehető lesz-e.

©

Viszont ettől függetlenül is fizetni kell érte, ráadásul régiónként eltérő árat kérnek az elhasználható adatcsomagokért. Az Egyesült Államokban elnetezhető, 500 MB-os verzió 15 dollárba (kb. 4100 forintba), az 1 gigabájtos 23 dollárba (6300 forintba) kerül. Japánban filléres verziót is kínálnak, akad, amelyik két dollár sincs.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kimi Räikkönen egy ajándék, amit nem lehet megunni

Kimi Räikkönen egy ajándék, amit nem lehet megunni

Már az ügyészség előtt van az ultrafutónő támadójának ügye

Már az ügyészség előtt van az ultrafutónő támadójának ügye

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Lebetegedett Kapás Boglárka az úszó-vb előtt

Lebetegedett Kapás Boglárka az úszó-vb előtt

Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

Élő közvetítésünk a Parlamentből a rabszolgatörvény megszavazásáról

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Magyarországon terjeszkedik a Tesco