szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingyenesen elérhető és használható Remove Background nevű fejlesztés a mesterséges intelligenciát hívja segítségül, hogy jobbá tegyük a fotóinkat.

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy nagyon jól sikerült képen örökíttették meg, csak épp a háttér volt borzalmas. Vagy azért, mert belelógott egy oda nem illő tárgy, esetleg maga a háttér nem volt eléggé szép, és egy másik előtt sokkal szívesebben látta volna magát viszont az illető. Ilyenkor persze segíthet a dolgon a Photoshop és a társai, de ezek kezelése azért jóval nehezebb feladat, mint amilyennek hangzik. Szerencsére azonban van egy netes szolgáltatás, ami megoldást adhat a problémára – ráadásul ingyenes.

A Remove Background nevű szolgáltatás – amelyet ezen a weboldalon lehet elérni – a mesterséges intelligencia segítségével igyekszik meghatározni, hogy egy képen mi a háttér, és azt kisatírozni onnan úgy, hogy a lényeg megmaradjon. Az oldal leírása szerint mindez csak emberekkel és arcokkal működik (tehát például portréfotókkal). Ehhez elég megadni a szerkeszteni kívánt fotó linkjét, vagy akár fel is tölthetjük az adott fotót.

A szolgáltatás meglepően jól dolgozik, ugyanakkor nem egészen tökéletes. Ezen a fotón például:

©

nem egészen tudta eldönteni, hogy meddig ér az ember, és hol kezdődik a kutya.

©

De olyan is előfordult, hogy egy többszereplős fotóról nem minden arcot hagyott rajta a képen:

©
©

Ettől függetlenül viszont ahol nincs különösebb probléma azzal, hogy megkülönböztessük a kép előterét-hátterét, ott jól teszi a dolgát. A végeredményt le is tölthetjük, utána pedig már csak rajtunk múlik, hogy a kapott .PNG fájlt milyen háttérre rakjuk rá.

©

+

©

=

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Meglepő területen tűnt fel az OTP-től váratlanul távozó felső vezető

Meglepő területen tűnt fel az OTP-től váratlanul távozó felső vezető