szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A következő hónapra várható a 2019-es iPhone-ok bejelentése. Eddig különféle néven emlegették a tech-sajtóban ezeket a készülékeket, most viszont kiderült, hogyan nevezheti el őket az Apple.

Nem mondható egyértelműnek az Apple névválasztási gyakorlata, legalábbis az iPhone-okat illetően. Korábban egyértelműek voltak a dolgok, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 (illetve a Plus változatok), azután viszont kimaradt az iPhone 9, viszont lett helyette római számos iPhone X. Jött utána iPhone Xs (az utótag angolul kimondva az „excess”/felesleges szócskát is idézi), illetve az iPhone XR, amelynél válójában nem is lehetett tudni, mit takar az R betű, bár a cég markeintgese adott rá egyfajta magyarázatot.

Amennyiben igazak a legfrissebb értesülések, az Apple idén egy jóval letisztultabb elnevezési rendszerre voksol – írja egy francia oldal, az ESR tartozékgyártóra hivatkozva.

©

Az idei iPhone-ok ezek szerint az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max nevet kapják. Érdekes, hogy az Apple visszatér a római számról az arab számra, és persze a Pro is jobban illik a cég egyéb készülékeinek (MacBook Pro) elnevezéséhez. Úgy tűnik, hogy az iPhone 11 az igen sikeres iPhone XR megfelelője lehet. Azoknak szánják, akiknek nincs szükségük a Pro modellek valamennyi funkciójára.

Ha érdeklik az új iPhone-os hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Újabb hét koronavírusost találtak a Forma-1-ben

Újabb hét koronavírusost találtak a Forma-1-ben