szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple közzétette első statisztikáit az iOS 13 adaptációjáról. Nem született túl nagy meglepetés: az iPhone-osok rákattantak a szoftverre, azzal együtt, hogy többen hibák sorába futnak bele.

Szeptember 19. óta tölthető le az iOS 13 az iPhone-okra. Egy hónap telt el azóta, és az Apple most nyilvánosságra hozta a rendszer terjedésével kapcsolatos első statisztikáit, amelyeket az App Store-os aktivitás alapján készített.

Ezek szerint az elmúlt hónapban az utóbbi négy évben kiadott iPhone-ok 55 százalékára telepítették már az iOS 13-at (38 százalékon fut iOS 12, illetve 7 százalékon korábbi verzió), míg az összes iPhone-t tekintve ez a szám 50 százalék, illetve 41 százalék az iOS 12-t és 9 százalék a régebbi változatokat illetően. A telepítési kedv nagyjából megegyezik a tavalyi, iOS 12-nél tapasztalttal, bár az iOS 12 valamivel kevesebb idő alatt érte el az 55 százalékot.

©

Az iOS 13-ra (illetve kiadott alverzióira) frissítők közül többeknek meggyűlt a bajuk az iPhone-jukkal, többféle hiba is jelentkezik az új szoftverrel a készülékeken.

Idén az Apple külön választotta az iOS 13 és az iPadOS letöltésével kapcsolatos adatokat: jelenleg az elmúlt négy év modelljeinek 41 százalékán, illetve az összes aktív iPad 33 százalékán fut már az iPadOS.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Van egy nem is olyan kis gond az iOS 13-mal

Aggasztó biztonsági problémára derült fény az Apple új operációs rendszerében, de van, aki szerint már a korábbi verziókban is megtalálható a hiba.