szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mindenki járt jól az iOS 13.1.2 frissítéssel. Több fórumon is különféle, eddig nem tapasztalt hibákra panaszkodnak az iPhone-felhasználók.

Érkeznek a panaszok az Apple fórumára és például a Twitterre azzal kapcsolatban, hogy a frissítés után nem lehet telefonálni az iPhone-nal, ugyanis egy percen belül megszakítja a hívást, de volt akinél bejövő hívás esetén nem szólt a csengetés. Néhány esetben a hálózat alaphelyzetbe állítása segíthet. Ennek menete: Beállítások/Általános/Alaphelyzetbe állítás/Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása.

Még többen nehezményezik, hogy a frissítés letöltése óta komoly gondjaik vannak az akkumulátorral, a telefon használata nélkül is igen rövid idő alatt sokat veszít a töltöttségből. Elsősorban a régebbi iPhone-modellek (pl. iPhone 6s, iPhone SE) érintettek, de a zsörtölődök között iPhone 7-, sőt iPhone X-tulajdonos is van. Az egyik felhasználó a helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolásával orvosolta a gondot, másvalaki az optimalizált akkumulátor-töltés funkció kikapcsolását, illetve a háttérben történő frissítések letiltását javasolja a kevésbé fontos appok esetében. Még olyan iPhone-tulajdonosok is voltak, akik túlzott melegedésről számoltak be. Van, akit annyira bosszant a mostani frissítési probléma, hogy azon gondolkozik, öt iPhone után áttér az Androidra.

Az akkumulátorproblémával kapcsolatban az egyik fórumozónak azt mondták az Apple-nél, hogy nem tudnak ilyenről, és nem kizárt, hogy csak elszigetelt esetekről lehet szó. Ennek esélyét csökkenti, hogy több külföldi beszámoló mellett ilyen hibát olvasóink is jeleztek,

van olyan, akinél a teljesen feltöltött telefon töltöttsége 5 perc alatt esik 25 százalékra esik.

Időközben az Apple már kiadta az iOS 13.1.3-at, amelyben már megoldja a csengetés elmaradását, azonban akkumulátorról egyelőre nincs benne szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!