szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a Gépházban (majdnem) minden beállítás elérhető, az ugyanerre jó Vezérlőpultnak nem sok haszna maradt.

A Windowsban fénykora óta megtalálható a rendszer alapbeállításait tartalmazó Vezérlőpult. A panel a Windows 10 megjelenésével sem tűnt el, ám ebbe a változatba már egy frissebb, de hasonló célt szolgáló felület is került: a Gépház. Bár kettejük működését gyakorlatilag semmi nem akadályozza, a Microsoft – arra utaló jelek szerint – mégis megválna a régebbitől.

Minderről Rafael Rivera fejlesztő írt, aki bizonyítékot is talált a Vezérlőpult ideiglenes eltüntetésére: az őszre tervezett nagy frissítőcsomag tesztváltozatában már elérhető egy beállítás, amellyel elrejthető a Vezérlőpult. A mostani kiadásokban nincs ilyen lehetőség, habár valószínűleg sokan így is a jobb/átláthatóbb Gépházat használják, ha átállítanának valamit.

A Vezérlőpult
©

Arra ugyanakkor nem sok esély mutatkozik, hogy a Microsoft rövid időn belül kivenné a rendszeréből a Vezérlőpultot. Már csak azért sem, mert a panel számos olyan beállítást tartalmaz, amelyeket még nem örökölt meg a Gépház. Ameddig erre nem kerül sor, a Vezérlőpult sem tűnik el teljesen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raúl Castro bejelentette lemondását

Raúl Castro bejelentette lemondását

Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget

A rendíthetetlen hűségét ünnepelték – eltemették Fülöp herceget