szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyan van olyan verziója az Apple Watchnak, amelyik mellé nem kell iPhone, az Apple azt szeretné, ha általánossá válhatna a telefonfüggetlenség. A levédetett technológia a wifi-jel erősségének is jót tesz.

Annak érdekében, hogy az Apple Watch valóban függetlenné válhasson az iPhone-tól, egy új technológián dolgozik az Apple: vezeték nélküli antennarácsot integrálna közvetlenül a kijelzőbe, amivel a wifi-kapcsolat lényegesen jobbá válhat. Korábban az Apple már lehetővé tette az Apple Watch számára a zene tárolását, sőt saját App Store-ját is rávitte. A mostani egy újabb lépés annak érdekében, hogy megszabadítsa az órát az iPhone-tól.

Vezeték nélküli antenna persze most is van az Apple Watchon, azonban meglehetősen kicsi és a készülék széléhez illeszkedik. Működőképes kialakításról van szó, az óra ugyanis képes fogadni wifi- vagy vezeték nélküli hálózati jeleket, ám ezek nagyon gyengék az iPhone készülékéhez képest.

©

A mostani szabadalom, mert hogy egyelőre még csak szabadalomról van szó, viszont egészen más. Ahelyett, hogy egy keskeny antenna lenne az órán, egy egész rács lehet a kijelzőben, ami egyértelműen nagyobb antennafelületet eredményezne, és javítaná a vételt. Mindeközben persze a kijelzőnek képesnek kell lennie arra is, hogy a felhasználó számára a megszokott módon működjön. Mindenesetre az Apple szerint ezzel nem lehet gond.

Bár a szabadalmi leírás szerint a technológia bármilyen eszköznél használható a számítógéptől az iPaden át a monitorokig, az Apple ezúttal az Apple Watchra összpontosít.

Mint említettük, egyelőre csak szabadalomról van szó, azaz semmi sem garantálja a konkrét megvalósítást. Viszont – jegyzi meg az AppleInsider – az Apple Watch Series 6-ról azt pletykálják, hogy jobb vezeték nélküli kapcsolatot tesz majd lehetővé, így akár az is elképzelhető, hogy az Apple ennél az óránál veti majd be az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!