szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon terjedő álhírek élettartamát nagyban befolyásolja, hogy azok milyen gyorsan jutnak el milyen sok emberek. A közösségi oldal ezt szem előtt tartva korlátozást vezet be a Messenger üzenetküldőben, amely már ma hatályba lép.

A Facebook csütörtöki közlése szerint a különféle tartalmak (képek, cikkek vagy videók)

egyszerre maximum öt embernek vagy csoportnak lesznek továbbíthatók.

Az újdonságtól az álhírek csökkenését várja a Facebook, az ilyen posztok élettartamát ugyanis nagyban meghatározza, milyen gyorsan jutnak el a felhasználókhoz.

Az üzenetek továbbításra vonatkozó korlátozás nem ismeretlen Mark Zuckerberg birodalmában: a WhatsApp is rendelkezik ezzel a megoldással, noha abban a szoftverben ezt viszonylag régebb óta igénybe vehetik a felhasználók.

A fejlesztés fontos része a Facebook azon törekvéseinek, amely a közelgő elnökválasztás miatti befolyásolási kísérletek minimalizálásáról szól. Ugyanis nemcsak a napjainkban problémát okozó koronavírus-járványról terjednek fals, ráadásul halálos információk, a közelgő amerikai voksolás miatt is nő a valótlan posztok megjelenésének esélye.

A Facebook korábban több hasznos funkciót is készített a Messenger üzenetküldőhöz. Egy júliusban bemutatott fejlesztéssel például lezárhatja az üzeneteit a kíváncsiskodók elől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Megváltozik a Facebook Messenger az androidos telefonokon

Átalakul a felhasználók egy része által imádott funkció, amit mások a Messenger telepítése után azonnal ki szoktak kapcsolni. Kezesebbek, személyre szabhatóbbak lesznek a buborékként felugró beszélgetések.

hvg.hu Tech

Összeolvad a Facebook Messenger és az Instagram üzenetküldője

Azok, akik használják a Facebook-birodalom szolgáltatásait, hamarosan bármelyik alkalmazásba is lépnek be, mindegyikben megtalálják a többibe érkezett üzeneteket is. Az egyesítés már el is kezdődött, elsőként az Egyesült Államokban.

Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda

Karanténba küldik a lengyelek azokat, akik EU-s engedély nélküli oltás után utaznak oda

Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Elkészült az öntisztuló bugyi és alsógatya, a gyártó állítja: ezt hónapokig nem kell mosni

Leginkább a multik és német cégek örülhettek a kormány gazdasági akcióprogramjának

Leginkább a multik és német cégek örülhettek a kormány gazdasági akcióprogramjának