Tetszett a cikk?

Két napon belül a második iráni tüntető gyújtotta fel magát Franciaország londoni nagykövetsége előtt, ahol az iráni ellenzékiekkel szembeni párizsi rendőri fellépés miatt zajlik napok óta folyamatos tiltakozó demonstráció. Közben Iránban teherániak ezrei ültek ismét gépkocsikba, és hajtottak szerda éjszaka az iráni főváros egyik negyedébe, hogy így összegyűlve fejezzék ki elégedetlenségüket az ország vezetésével szemben.

A 25 éves nőt szerda este életveszélyes állapotban szállították kórházba. Kedd este egy 38 éves iráni diák gyújtotta fel magát az előkelő Knightsbridge negyedben lévő, városrésznyi francia nagykövetségi épületegyüttes előtt; testfelületének 40 százaléka égett meg. Az iráni ellenzékiek az ellen tiltakoznak, hogy a francia hatóságok az Iráni Népi Modzsahedek Szervezete nevű fegyveres csoport számos tagját őrizetbe vették, arra hivatkozva, hogy tevékenységük veszélyt jelent Franciaország biztonságára.
Teheránban szerda éjjel a tömeg ezúttal nem a szokásos helyszínen, az egyetemi központban, hanem egy másik városrészben verődött össze. A tüntetők többsége most sem szállt ki autójából, attól tartva, hogy ezzel a jelenlevő rendfenntartó erők, illetve szélsőséges muzulmán milicisták atrocitásainak tennék ki magukat. A rendőrök több környező utat lezártak. Az autós tüntetők a kormányzat elleni tiltakozásuk jeléül dudálásba kezdtek, és jelentős közlekedési dugókat okoztak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megállt az albérletárak csökkenése

Megállt az albérletárak csökkenése

Márciustól újra nő a képviselők fizetése

Márciustól újra nő a képviselők fizetése

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények