szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sem a liberalizálni tervezett abortuszról, sem a brazil hatóságok által ingyen osztogatott gumióvszerről nem esett szó a pápa és a brazil elnök csütörtöki Sao Pauló-i találkozóján, noha a brazil kormány előzőleg aggodalmát fejezte ki, hogy a katolikus egyházfő esetleg szóba hozza ezeket a kényes és hevesen vitatott kérdéseket.

Mindössze fél óráig tartott XVI. Benedek pápa udvariassági látogatása Luiz Inacio Lula da Silva elnöknél, aki megerősítette neki, hogy Brazília világi állam marad.

A zárt ajtók mögött, feszült légkörben lezajlott találkozón - amelyről Brazília szentszéki nagykövete tájékoztatta a sajtót - főleg a családról, a brazil kormány szociális programjáról, Afrikáról és a bioüzemanyagokról esett szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A pápa könyvét bírálja egy blogger

Egy blogíró szaván fogta XVI. Benedek katolikus egyházfőt, aki Olaszországban és Németországban hétfőn forgalomba hozott Názáreti Jézus című művének előszavában azt írta, hogy az "személyes véleményét" fejezi ki és ezért a könyvet "bárki szabadon bírálhatja".

MTI Világ

Brazil körutat tesz a pápa

Ötnapos brazíliai látogatásra indult szerdán XVI. Benedek pápa, aki kétszer is találkozik Luiz Inácio Lula Da Silva elnökkel, és Sao Paulo, Guaratingueta és Aparecida városokat keresi fel.

MTI Világ

A pápa szerint a tudomány nem ad teljes választ

Az evolúció nem bizonyítható tökéletesen, és a tudósok nem válaszolhatnak meg minden kérdést – állítja a hétfőn 80. születésnapját ünneplő XVI. Benedek pápa, aki egy Németországban kiadott teológiai könyvhöz írt tanulmányában fogalmazta meg ezeket a gondolatokat.

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Újabb, sikeres nagyműtéten vannak túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvosok

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért