Véres fellépés teheráni tüntetők ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az iráni biztonsági erők verték a tüntetőket, és tüzet nyitottak rájuk szerdán Teherán belvárosában - a tüntetők egyike, egy nő személyesen számolt be telefonon az esetről a CNN-nek.

Az amerikai hírtelevízió tudósítása szerint egy 20-as éveiben járó diáklány számolt be a brutális akcióról. Élő adásban mondta el, hogy a tüntetők egy csoportjára a parlament közelében egyik pillanatról a másikra több száz fős, gumibotokkal felszerelt biztonsági erő tört. "Mindenkit elkezdtek verni (...) egy nőt véresre vertek, a férje, aki ezt látta, elájult" - mondta rémült hangon a nő.

Azt is elmondta, látta, amint a biztonsági erők felől lövéseket adtak le a tüntetőkre. "Ez népirtás, ez tömegmészárlás, meg kell, hogy állítsák, segítsenek Irán népének, amely szabadságot követel" - mondta erős akcentussal beszélt angol nyelven.

A CNN az iráni események nyomon követésére külön hírcsapatot alakított, amely egyebek mellett mobiltelefonon és az internetes közösségi portálokon, köztük a Twitteren keresztül igyekszik friss információkhoz jutni. Amerikában az utóbbi napokban sok kritika érte az amerikai hírtelevíziót, amiért "elaludt" az iráni tiltakozásokról szóló hírekkel; a CNN-t és más televíziókat, illetve hírügynökségeket messze lekörözte a Twitter és a YouTube videomegosztó portál, ahol szinte az első pillanattól fogva helyszíni beszámolók, képek és filmek voltak láthatók-hallhatók az iráni történésekről.