szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A sínek mellett kell ülniük, miközben a 300 kilométeres sebességgel közlekedő szuperexpressz elhalad mellettük.

Rémisztő módszert alkalmaznak az egyik japán vasúttársaságnál a biztonsági gyakorlatokon: a karbantartókat leültetik a vasúti sínek mellé, miközben a 300 km/órás sebességgel közlekedő sinkanzen szuperexpressz elhalad mellettük. A társaság szóvivője szerint a hajmeresztő gyakorlatnak célja van: így akarják megmutatni a karbantartóknak, hogy mennyire fontos munkát végeznek, és hogy mennyire komolyan kell venniük azt.

A vasúttársaság mintegy 190 karbantartója vett már részt a gyakorlaton, amelyet 2016-ban vezettek be, az után, hogy előző évben a szuperexpressz egy külső borítója menet közben lerepült a szerelvényről. A vállalat szóvivője szerint nem áll szándékukban változtatni a gyakorlaton, annak ellenére sem, hogy az alkalmazottak szerint borzalmas tapasztalatokat szereztek, ráadásul úgy érzik, a gyakorlat nem más, mint „nyilvános közostorozás”.

A naponta több százezer utast szállító, 1964 óta működő sinkanzen híres a menetidő pontos betartásáról és biztonságosságáról. Működésének több mint 50 éve alatt egyetlen súlyos baleset sem történt vonalain.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Gyártásba kerül a Polestar futurisztikus androidos új villanyautója

Gyártásba kerül a Polestar futurisztikus androidos új villanyautója