szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A görög parti őrség pénteken őrizetbe vette egy nemzetközi migránscsempész-hálózat több tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy illegális bevándorlókat akartak észrevétlenül Olaszországba juttatni.

Az embercsempészeket, köztük négy görög állampolgárt, akkor fogták el, amikor két busszal 119 menedékkérőt hoztak a Peloponnészoszi-félsziget déli részén fekvő Katakolo kikötővárosába, hogy onnan vitorlással érjék el az olasz partokat.

A parti őrség szerint a migránscsempész-hálózat már hónapok óta szállított embereket Görögország és Olaszország között.

A Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlók igyekeznek észrevétlenül átjutni vagy körbehajózni a görög területen, tekintettel azokra a kétoldalú visszatoloncolási egyezményekre, amelyek értelmében más, északabbra fekvő uniós tagállamok határain elfogott menedékkérőket visszaküldhetik Görögországba, amennyiben egyszer ott már nyilvántartásba vették őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Jegybanki alelnök: Addig járatjuk a pénzpumpát, ameddig kell

Jegybanki alelnök: Addig járatjuk a pénzpumpát, ameddig kell

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni