szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák állampolgárokra és az életvitelszerűen az országban élőkre 14 napos karantén vár hazaérkezésük után.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Csütörtök éjféltől csak akkor engedik belépni Ausztriába a Magyarországról és Szlovéniából érkezőket, ha négy napnál nem régebbi orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy nem koronavírus-fertőzöttek – írja az osztrák Kurier.

Ilyen dokumentum hiányában megtagadják az érkezőktől a belépést.

Az osztrák állampolgárok, illetve azok, akik életvitelszerűen élnek Ausztriában, beléphetnek, de érkezésük után 14 napig házi karanténban kell tartózkodniuk.

Az áruszállítást nem érinti a korlátozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!