szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem egy hónapos csúszás után csütörtökön hirdetett ítéletet a szlovák bíróság a 2018 februárjában meggyilkolt oknyomozó újságíró ügyében.

A gyilkosság elkövetésével vádolt Miroslav Marčeket korábban 23 évre ítélte a bíróság, csütörtökön társa, Tomáš Szabó kapott 25 évet. Szabót nem csak a Kuciak-ügyben citálták a bíróság elé, a vád szerint ő gyilkolta meg a gútai Molnár Pétert is – írja az Új Szó Online. Szabónak továbbá 140 ezer eurót kell fizetnie a Kuciak, illetve 40 ezer eurót a Molnár családnak.

A felbujtással vádolt Marian Kočner vállalkozót bűnösnek találták illegális felfegyverkezésben, ezt korábban ő is elismerte, most 5 000 eurós pénzbírságot kapott ezért. A bíróság viszont felmentette Kočnert és a szintén felbujtással vádolt Alena Zsuzsovát is a Kuciak-gyilkosság ügyében.

A mindössze 27 éves Jan Kuciakot és menyasszonyát 2018 februárjában gyilkolták meg Szlovákiában, feltehetően munkája miatt. A vád szerint Marian Kočner vállalkozó rendelte meg a gyilkosságot, Kuciak az ő ügyeivel is foglalkozott.

A Kuciak-gyilkosság hatalmas tüntetéshullámot indított Szlovákiában, több tízezren követelték az eset kivizsgálását. Az ügy tárgyalása januárban kezdődött el, az Új Szó tudósítása szerint a bíróság 22 tárgyalási napon keresztül foglalkozott vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán