szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országban a napi átlagos esetszám meghaladta az 1300 főt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Augusztus eleje óta nő folyamatosan Romániában a koronavírussal megfertőződöttek száma, pénteken 1629 embernél mutatták ki a betegséget. Míg augusztusban naponta átlagosan 1200 főnél mutatták ki a vírust, az elmúlt két hétben meredeken megugrott a fertőzések száma, az új átlag pedig 1317 lett.

Pénteken 42 halálos áldozatot jelentettek a hatóságok, Romániában így összesen 4633-an vesztették életüket a fertőzés okozta szövődmények miatt. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerint az EU-ban lakosságarányosan Romániában az egyik legmagasabb a koronavírus miatti halálozási ráta. Szerintük az országban egymillió lakosonként 27, a fertőzéshez köthető haláleset jut, ez a szám pedig a négyszerese az uniós átlagnak.

A vírus lakosságarányos terjedési sebessége viszont nagyjából megegyezik az EU-s átlaggal: az utóbbi két hétben minden 100 ezer lakosra 95 új koronavírus-fertőzött jutott. Az országban jelenleg 7245-en vannak kórházban, 508-an szorulnak intenzív ellátásra.

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreinket ide kattintva éri el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

További 9 évig vezetheti Péterfalvi az adatvédelmi hatóságot

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés