szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legalább tizennyolcan meghaltak Mianmar több városában, miután a rendőrök rálőttek a puccs ellen tiltakozókra.

Szombaton kezdődtek a hatósági rajtaütések a mianmari katonai hatalomátvétel ellen az utcákon tiltakozókon, vasárnap pedig minimum tizennyolcan veszítették életüket az összecsapásokban. Ezzel ez volt a február 1-jén végrehajtott puccs utáni időszak eddigi legvéresebb napja – közölte a BBC.

A közösségi médiafelületeken megjelent videókon az látható, hogy a tüntetők futnak a támadó rendőrök elől, hevenyészett barikádokat emelnek, s többeket véresen visznek vagy vezetnek el.

Az ENSZ emberi jogi irodája elítélte a tüntetők elleni erőszakot. „A mianmariaknak joguk van gyülekezni és békésen követelni a demokrácia helyreállítását. Halálos erőszak alkalmazása békés tüntetőkkel szemben soha nem igazolható a nemzetközi jogi normák szerint” – mondta Ravina Shamdasani, a szervezet szóvivője. Az ENSZ úgy tudja, hogy a tizennyolc halott mellett harminc sérültje is van a vasárnapi összecsapásoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

Földrengés rázott meg két görög szigetet

Földrengés rázott meg két görög szigetet

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban