szerző:
hvg.hu

A hatalmas építményt az utrechti vasúti pályaudvar alatt hozták létre, hogy az ingázóknak is kényelmes legyen a közlekedés.

Légvonalban kevesebb mint két óra választja el egymástól Budapestet, valamint Hollandia egyik legnagyobb városát, Utrechtet, mégis, mintha fényévekben lehetne mérni a távolságot. A miértre korábban mutattunk már 3 igen látványos fotót, most pedig egy újabb jelentős lépés növelte a két város közti távolságot.

Az Inhabitat beszámolója szerint a hollandok nemrég átadták a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát, ami több mint 10 ezer kerékpáros életét könnyítheti meg a városban. Az utrechti központi pályaudvar alatt egy nagyjából 17 100 négyzetméteres mélygarázst alakítottak ki, kifejezetten a kerékpárosok számára. Ennek köszönhetően nemcsak a bringás közlekedés lesz sokkal egyszerűbb a városban, de nagy segítséget kaptak azok az ingázók is, akik a pályaudvarig is biciklivel mennek.

©
©

Martijn van Es, a Fietsersbond nevű holland kerékpáros szervezet vezetője szerint a megoldás már régóta váratott magára. A szakember szerint ugyanis a helyi kerékpárosok száma gyorsan bővült az elmúlt évtizedekben, amivel az infrastruktúra nem tudott lépést tartani.

©

Martijn van Es szerint az átlag utrechti lakos évente mintegy 960 km-t teker le kerékpárjával, sokan dolgozni is ezzel mennek. Emiatt a kerékpáros parkolóhelyek bővítése mára az egyik legsürgősebb feladattá vált.

©
©
©
©

A mostani mélygarázs a tervek szerint 2018 végére éri el a maximális kapacitását, akkora mintegy 12 500 kerékpárt tud majd befogadni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!