szerző:
hvg.hu

Egy ideje már a turisták által közkedvelt spanyol városban is kapható rózsafagyi, mégpedig egy helyi autóversenyzőnek köszönhetően.

Ha valaki igazán különleges ízvilágú és/vagy szervírozású fagyit szeretne kóstolni Budapesten, az mindenképpen tegyen egy próbát a belvárosi Gelarto Rosával, ahol többek közt bazsalikomos citrom, vaszabis mogyoró, sütőtök, illetve barnakenyér whiskey ízű fagylaltokat is lehet kapni.

A budapesti Gelarto Rosát sokan ismerik, azt viszont csak kevesen tudják, hogy egy ideje már Barcelonában is lehet kapni ilyen rózsa formájú magyar fagyit.

Mégpedig annak a Marc Genének köszönhetően, aki harminchat Forma–1-es futamon indult és 2009-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A Ferrari fejlesztő tesztpilótájaként jegyzett, nemrégiben a 44. születésnapját ünnepelő spanyol versenyző annyira beleszeretett a magyar fagyiba, hogy elvitte azt hazájába, és idén március végén Gelarto Rosa fagyizót nyitott Barcelona belvárosában.

©

Most már csak az a kérdés, hogy ez az ötlet miért nem egy másik barcelonai F1-es pilótának, Pedro de la Rosának jutott eszébe?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!