hvg.hu Vállalkozás

Az oroszok lenyomták a szaúdiakat és az amerikaiakat

Oroszország ugrott az élre decemberben a világ legnagyobb olajkitermelőinek rangsorában. Az elsőséghez az is kellett, hogy a szaúdiak és az oroszok is csökkentsék a kitermelést. Csak a szaúdiak nagyobb mértékben. Aminek meg is lett az eredménye. A Brent típusú nyersolaj hordónkénti ára 20 százalékkal emelkedett november vége óta.

Németh András Világ

Máris vége Trump és Putyin barátságának?

Donald Trump választási kampányában az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok gyökeres átalakítását ígérte, azt is felvetette, Washington elfogadja, hogy Moszkva magához csatolta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. Az utóbbi napokban viszont úgy tűnik, az amerikai elnök 180 fokos fordulatot hajt végre. És nem csak az orosz ügyekben: változik az Izrael-politika is.

hvg.hu Vállalkozás

Ki érti ezt? Nő a fogyasztás, mégis kevesebb a benzinkút

Lassan már csak a moziban lát benzinkutat az átlag amerikai – olvasható a BBC összeállításában. Pedig idén is rekordot jósol a benzinfogyasztásban a washingtoni kormány. Tavaly és tavalyelőtt is rekordév volt, mégis egyre kevesebb a benzinkút. Számuk 170 ezerről 156 ezerre csökkent tíz év alatt

hvg.hu Én és a Cégem

Ez még Trumpnak is rendkívül kellemetlen lehet

Képzeljük el, hogy az államfői hivatal az elnök gyerekének vállalkozását népszerűsíti! Amerikában épp azt élik át politikusok és választók, ahogy minden etikai normát felrúg az új vezetés. Ez még Donald Trump párttársainak is sok volt.

1 2 3 4 5 6 7
156
A címlapról ajánljuk