Bejelentkezés  

Gyurcsány: ha valaki, én aztán tudom, milyen veszélyes, amire Orbán készül

Gyurcsány: ha valaki, én aztán tudom, milyen veszélyes, amire Orbán készül

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormány hamar „gazdasági, társadalmi korrekcióra kényszerül”, akkor pedig a kétharmados többség ellenére is bajba kerülhet a ciklus közepére. A DK minimum két mandátumot vár azt EP-választásokon, ha egy sem lesz belőle, a pártvezetés lemond.

Gyurcsány milliárdos adósságát nyögi a zsugorodó MSZP

Gyurcsány milliárdos adósságát nyögi a zsugorodó MSZP

A rossz anyagi helyzete is akadályozza az MSZP-t abban, hogy kitörjön a középpárti helyzetéből. A szocialisták már az elmúlt években kirúgták az alkalmazottaik nagy többségét, visszafogták a kiadásaikat, ennek ellenére az MSZP nem tudott kitörni az adósságcsapdából.

Fotók: Érdekes dolgokat váltott ki a húsvét a politikusokból

Fotók: Érdekes dolgokat váltott ki a húsvét a politikusokból

Bajnai Gordon letisztult minimállal, Gyurcsány Ferenc némi gyermeteg romantikával, Mesterházy Attila egy giccsbe hajló asztaldísszel, Schmuck Andor pedig egy templomi fotóval szállt be a húsvéti dömpingbe a Facebookon.

hvg.hu

DK: elzavarta a TEK Felcsúton az aktivistáikat

Nem engedték focizni a DK fiataljait, aki így akartak tiltakozni Felcsúton a stadionavatás ellen - írta közleményében hétfőn dálután a Gyurcsány Ferenc vezette párt.

Kövér: Gyurcsány egy megzakkant bolsi milliárdos

Kövér: Gyurcsány egy megzakkant bolsi milliárdos

Kövér László nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha a képviselők újra felkérnék a házelnöki posztra. Úgy véli az államigazgatás átalakítása nem ért véget, és az oktatási rendszerben is sok a teendő.

MTI

Több mint 40 ezer ajánlást adtak le Gyurcsányék

A DK az EP-választáson indulás feltételeként előírt húszezer aláírás több mint kétszeresét, összesen közel 43 ezer ajánlást adott le a választási irodán

MTI

Profik és amatőrök: az Orbán-rendszer és ellenfelei a 2014-es választás után

Profik és amatőrök: az Orbán-rendszer és ellenfelei a 2014-es választás után

A közhiedelemmel ellentétben a kormánypárt nem csak magára, hanem baloldali ellenzékére is szabta törvényeit. Orbán és egész rendszere azzal kalkulál, hogy az ellenzék politikailag amatőr. Csakhogy időközben feltűnt egy harmadik szereplő is a színen.

EP-választás: csak "húzónév" lesz Gyurcsány a DK-lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját – döntött a sorrendről a párt elnöksége. Az első öt hely további sorrendje: Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök, Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok.

Gyurcsány beszédet mond vasárnap az Egyetem téren

Gyurcsány beszédet mond vasárnap az Egyetem téren

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartja kampánynyitó nagygyűlését az Egyetem téren, ahol Gyurcsány Ferenc mond beszédet. A párt önállóan indul az EP-választásokon.

MTI

Mesterházy: Nem fordult meg a fejemben, hogy lemondjak

Mesterházy: Nem fordult meg a fejemben, hogy lemondjak

A baloldali összefogás pártjai arra számítanak, hogy a politikai események centruma a parlamenten kívülre kerül, ezért nem feltétlenül a parlamenti frakcióra építik a szakmapolitikát – mondta Mesterházy Attila az ATV-ben. A három választást az összefogás élén szeretné végigcsinálni az MSZP elnöke. Szerinte a kormányváltók fő ellenfele a választáson a közöny volt.

MTI

Az elkúrásról

Az elkúrásról

Szépen kérlek titeket, ne csináljatok úgy, mintha nem szóltunk volna.

Nem azt mondták, Feri!

Nem azt mondták, Feri!

Feri bírja hittel és erővel, és futni megy. De láthatóan még mindig nem érti.

Gyurcsány nem ad négy évet az Orbán-kormánynak - videó

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke előre hozott választást vizionált a baloldai összefogás közös eredményértékelésén vasárnap éjjel, ahol a felsorakozott pártvezetők szerint nehezített pálya volt, ezért csak elfogadni lehet az eredményt, de a győzelemhez gratulálni nem.

hvg.hu

"Érdemes végiggondolni saját álláspontunkat" – Gyurcsány a sajtóbojkottról

Fontos figyelmeztetés a DK-t is érintő választási sajtóbojkott, "ezért érdemes végiggondolni saját álláspontunkat" – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon. Arra reagált, hogy több médium – köztük a hvg.hu is – a Fidesz választási rendezvényén kívül nem vett részt, és bentről nem tudósított a DK eredményváró összejöveteléről sem. Gyurcsány szerint – bár most úgy látszik – a bojkottálók mégsem állnak középen.

hvg.hu

Gyurcsány 68 százalék feletti részvételt vár

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 68 százalék feletti részvételre számít a vasárnapi országgyűlési képviselőválasztáson.

MTI

Videó: Mesterházy hatalmas jattot adott a Lehel téri piacon

A baloldal fellegvárában, a budapesti XIII. kerületben, a Lehel piacon járt Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila.

hvg.hu

Mi lesz április 6. után: ki szorongathatja Orbán Viktort?

Mi lesz április 6. után: ki szorongathatja Orbán Viktort?

Mikor csúszhat le a dobogó harmadik fokára az MSZP? Mi kell ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc hetente kioszthassa napirend előtt Orbán Viktort? Mikor mondhatják azt a PM-esek, hogy megérte szakítani Schiffer Andrással? Van-e esélye sarokba szorítani a harmadik kormányzati ciklusára készülő Fideszt az ellenzéknek? Számoltunk, becsültünk, játszottunk a kalkulátorral: nézze meg, mi várható április 6-a után.

MLF

Gyurcsány: "tudtam a 100 milliók eredetéről, Orbánnal megbeszéltük"

Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni, "ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba" – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó állomásán, Dunaújvárosban. Gyurcsány Ferenc szerint megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: "székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről".

MTI

Gyurcsány megpróbálná azt, ami nem lehetetlen

"Gyere velem! Kimondom, amit mindenki más körülír. Vállalom, amit mindenki más megúszna" – ezzel a szlogennel tart többórás fogadónapot a Deák téren a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, akinek első beszélgetőtársa egy három éve Németországba költözött fiatal házaspár volt.

MTI

Gyurcsány: "rabok leszünk vagy szavaztok!"

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az a választás tétje, hogy az emberek mernek-e szabadok lenni, annak összes felelősségével, vagy elfogadják Orbán Viktor önkényét.

MTI
12388

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X