hvg.hu Itthon

Melyik ellenzéki tolja jobban Orbán szekerét?

Egymásnak estek a baloldali tüntetők a Facebookon, hogy ki tesz rosszabbat: aki elmegy Orbán Viktort kifütyülni a beszéde alatt, vagy az, aki a nagy baloldali tüntetést az Orbán-beszéd helyszíntől távolra szervezi.

Dercsényi Dávid Itthon

Gyurcsány Ferenc: 2018-ra előállítható egy szoros küzdelem

A balodal tíz éve várt győzelméről, sőt szinte saját győzelméről beszélt a kvótanépszavazás estéjén Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A hvg.hu-nak adott interjújában beszélt arról, mit vár a kudarc után a Fidesztől, mi a baloldal legnagyobb feladata, és miért látja jobb választásnak Molnár Gyulát, mint Tóbiás Józsefet az MSZP élén.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: "Győztünk! Nem kicsit, nagyon!"

Győzelemnek nevezte a kvótanépszavazás eredményét Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a szavazás lezárása után. Szerinte Orbán Viktor elbukott, és még ma este le kellene mondania.

Windisch Judit Itthon

Feri keveset alszik, de jól bírja

Az utcán eseménytelenül zajlott a 10 évvel ezelőtti szeptember 21., ezen a napon volt viszont a CNN emlékezetes interjúja Gyurcsány Ferenccel, amelyben 12 percen keresztül sorozták azzal, hogy miért hazudott. Az előző éjszakai események után jogvédők megszólaltak a rendőri fellépés miatt.

hvg.hu Itthon

Az éjszaka, amikor könnygázban úszott a Rákóczi út

A 2006. szeptember 18-án éjjel zajlott tévészékházostrom másnapján sem csillapodtak a kedélyek. A tíz évvel ezelőtti kedd éjjel megint zavargásokba fordultak a tüntetések, de már a rendőrök is hajigálták a köveket. Gyurcsány Ferenc még mindig nem kért bocsánatot, megszólalt Orbán Viktor is. Sorozatunk az őszödi beszéd tíz évvel ezelőtti kiszivárgása utáni történéseket dolgozza fel.

hvg.hu Nagyítás

Tíz éve zajlott az MTV-székház ostroma

2006 őszét immár évtizedes távlatból szemlélhetjük. De nehéz azt mondani, hogy már történelem, hisz olyan, mintha tegnap lett volna, és a politikai értékelések is ezt az érzést erősítik.

Itthon

"Kurva ország" - 10 éve szivárgott ki az őszödi beszéd

Lángoló tévészékház, durva összecsapások tüntetők és rendőrök között, lelkesen "forradalmat" emlegető újságíró - 10 éve szivárgott ki Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde, és ez szó szerint lángba borította az országot. Cikksorozatunkban naponta felidézzük az akkor történteket. Első rész.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány és Schiffer 2006 őszéről a HVG-ben

Ezen a héten van a tévészékház ostromának tízéves évfordulója. A HVG legfrissebb számában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, valamint az LMP éléről mostanában távozó Schiffer András publicisztikája olvasható az eseményekről, okokról és a lehetséges következményekről.

1 2 3 4 5 6 7
104
A címlapról ajánljuk