Windisch Judit Itthon

Feri keveset alszik, de jól bírja

Az utcán eseménytelenül zajlott a 10 évvel ezelőtti szeptember 21., ezen a napon volt viszont a CNN emlékezetes interjúja Gyurcsány Ferenccel, amelyben 12 percen keresztül sorozták azzal, hogy miért hazudott. Az előző éjszakai események után jogvédők megszólaltak a rendőri fellépés miatt.

hvg.hu Itthon

Az éjszaka, amikor könnygázban úszott a Rákóczi út

A 2006. szeptember 18-án éjjel zajlott tévészékházostrom másnapján sem csillapodtak a kedélyek. A tíz évvel ezelőtti kedd éjjel megint zavargásokba fordultak a tüntetések, de már a rendőrök is hajigálták a köveket. Gyurcsány Ferenc még mindig nem kért bocsánatot, megszólalt Orbán Viktor is. Sorozatunk az őszödi beszéd tíz évvel ezelőtti kiszivárgása utáni történéseket dolgozza fel.

hvg.hu Nagyítás

Tíz éve zajlott az MTV-székház ostroma

2006 őszét immár évtizedes távlatból szemlélhetjük. De nehéz azt mondani, hogy már történelem, hisz olyan, mintha tegnap lett volna, és a politikai értékelések is ezt az érzést erősítik.

Itthon

"Kurva ország" - 10 éve szivárgott ki az őszödi beszéd

Lángoló tévészékház, durva összecsapások tüntetők és rendőrök között, lelkesen "forradalmat" emlegető újságíró - 10 éve szivárgott ki Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde, és ez szó szerint lángba borította az országot. Cikksorozatunkban naponta felidézzük az akkor történteket. Első rész.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány és Schiffer 2006 őszéről a HVG-ben

Ezen a héten van a tévészékház ostromának tízéves évfordulója. A HVG legfrissebb számában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, valamint az LMP éléről mostanában távozó Schiffer András publicisztikája olvasható az eseményekről, okokról és a lehetséges következményekről.

MTI Itthon

Gyurcsány: a népszavazás Orbán trójai falova

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az októberi kvótareferendum valójában Orbán Viktor miniszterelnök trójai falova, amellyel előkészítené az ország kivezetését az Európai Unióból, továbbá eltereli a figyelmet az "országdúlásáról" és felszámolná a vele szemben kibontakozó ellenállást.

Dercsényi Dávid Itthon

És igen, Orbán Viktor bekerült a történelemtankönyvbe!

Orbán Viktor történelmi léptékű vezető, ezt nem mi mondjuk, hanem az állami tankönyvfejlesztő szerzői érezték így: a miniszterelnök háromszor is szerepel az új, nyolcadikos történelemtankönyvben. A kötetet még csak páran vehették kézbe, és rögtön észrevételezték is ezt. Gyurcsány Ferenc is bekerült, de abban nincs sok köszönet.

1 2 3 4 5 6 7
103
A címlapról ajánljuk