Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Két héten belül megkaphatja Ukrajna az IMF-segély első részét

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

MTI

Görög kormányfő: nem kell harmadik mentőcsomag

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken tagadta, hogy országa harmadik nemzetközi mentőcsomagért folyamodna, miután lejár a jelenleg futó hitelprogram négy hónapos meghosszabbítása.

MTI

Már elküldte a reformjavaslatokat a görög kormány

A görög kormány megküldte a reformjavaslatait az IMF-nek és az eurócsoportnak. Az EB azt közölte "átfogóak" a javaslatok.

MTI

Triplájára nő a gáz ára Ukrajnában, magával rántja az inflációt

Ukrajnában 280 százalékkal emelkedik a lakossági gázár és 60 százalékkal a távhő ára - közölte Valerija Hontareva, az ukrán jegybank elnöke, aki szerint ez következik egyebek között abból az emlékeztetőből, amit az ukrán kormány kötött a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

Fordulat, bár nem meglepő fordulat állt be a volt IMF-főigazgató szexpartijai ügyében. A vádhatóság kérte Dominique Strauss-Kahn felmentését, és a felperes prostituáltak ügyvédjei is visszavonták a vádat.

MTI

Újabb kérései voltak az IMF-nek Romániához

A Nemzetközi Valutaalap a román állami vállalatok hatékonyságának növelését kéri a bukaresti kormánytól valamint az állami segélynyújtások beszüntetését. Erről Mihai Tudose román gazdasági miniszter nyilatkozott csütörtökön.

MTI

Nem kérnek orosz segítséget a görögök

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök nem kér segítséget Oroszországtól és folytatni kívánja a tárgyalásokat európai partnereivel egy új hitelmegállapodásról.

MTI

Üzent az IMF a jegybanknak

A Magyar Nemzeti Banknak a tartós dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie a további óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap az (IMF) a Magyarországra vonatkozó rendes éves felülvizsgálati jelentésében, amelyet pénteken közölt.

MTI

Megszakította a tárgyalásokat az új görög kormány a hitelezőkkel

Az új görög kormány pénzügyminisztere közölte, nem működnek együtt tovább az IMF-fel, az EKB-val és az eurózónával.

MTI

Már Romániában van az IMF

Megkezdte romániai látogatását a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely a frankhitelesek megsegítéséről tervezett román intézkedésekről és az állami vállalatok helyzetéről folytat megbeszéléseket a bukaresti hatóságokkal.

MTI

Nem lehet szó a görög adósság újratárgyalásáról

Az IMF és az Eurózóna is kizárta a görög adósságcsomag újratárgyalásának lehetőségét az új kormány megalakulása után.

MTI
Hirdetés

Nem tetszik az IMF-nek a román magáncsődtörvény

A román magáncsődtörvény megfelelő hatástanulmány készítése nélkül kedvezőtlen hatással lehet a román pénzpiacra – írta az IMF.

MTI

Változtatott előrejelzésén az IMF, annyira nem nő gyorsan a világgazdaság

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lefelé módosította a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentés frissítése szerint 2015-ben 3,5 százalékos, 2016-ban 3,7 százalékos gazdasági növekedés lehet, mindkét esetben 0,3 százalékponttal alacsonyabb a 2014. októberi jelentésben jósoltnál.

MTI

Lakatot tesznek 188 állami cégre Szerbiában, ezreket rúgnak ki

A szerb kormány összesen 188 veszteséges állami céget bezár és emiatt csaknem 5 ezer embernek szűnik meg a munkahelye idén – közölte Zeljko Sertic szerb gazdasági miniszter.

MTI
Hirdetés

Egyszerre több segélyrészletet kér az IMF-től az ukrán jegybankelnök

Az ukrán központi bank elnöke azt szeretné, hogy a Nemzetközi Valutaalap egyszerre három részletet utaljon át a tavaly jóváhagyott segélykeretből. Az IMF küldöttsége a napokban Kijevben tárgyal.

MTI

IMF: Lendületet ad a világgazdaság növekedésének az olajár csökkenése

Az olajárak csökkenése 0,3-0,7 százalékponttal emeli meg 2015-ben a globális GDP-növekedést – állapítják meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanulmányában az olajárak csökkenésének következményeivel kapcsolatban.

MTI

Államcsőd veszélye miatt leminősítették Ukrajnát

Ukrajna a következő hónapokban törlesztési államcsődbe kerülhet, ha a pénzügyi kondíciók nem javulnak - indokolta döntését a Standard & Poor's. Apadt a devizatartalék, és az IMF-segélyprogram folyósításai sem terv szerint haladnak.

MTI

Újabb 2,7 milliárd dollár IMF-pénzt kaphat Kijev

Az áprilisban kötött 17 milliárd dolláros hitelprogram következő 2,7 milliárd dolláros részletének átutalásáról december 9. és 18. között folytat tárgyalásokat az IMF küldöttsége az ukrán kormány képviselőivel. Ukrajna a hitelkeretből eddig már két részletben 4,6 milliárd dollárt vett fel.

MTI

IMF-kisfőnökök érdeklődhettek Budapesten az állami bankvásárlásokról

Budapesten járt a héten a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kétfős delegációja egy hivatalos tárgyalássorozat keretében.

hvg.hu

IMF: lesz növekedés a világgazdaságban, de lassú és törékeny

Az IMF jelentése szerint a fejlett gazdaságoknak folytatniuk kellene az alkalmazkodó jellegű monetáris politikát az alacsony infláció elleni küzdelemben. A túl korai monetáris szigorítás elkerülésének érdekében megfontolt makrogazdasági eszközökkel kell elérni a pénzügyi stabilitást.

MTI
Hirdetés
12390

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X