Farkas Zoltán Gazdaság

Világjelenség, hogy egyre rosszabbul jár, aki a munkájából él?

A növekvő jövedelemkülönbségek egyik oka a munkajövedelmek arányának csökkenése – állapítja meg az IMF, amely feltűnő baloldali fordulatot tesz. Az utóbbi időben egyre több figyelmet szentel az oktatásnak, a képzésnek, a nemek közti egyenlőségnek és az egészségügynek, azaz az emberi tényezőnek. A munkajövedelmek GDP-hez viszonyított aránya a válság óta Magyarországon szintén zsugorodik – mutatja ki az adóhatóság korábbi elnöke, Pitti Zoltán.

MTI Gazdaság

Matolcsynál járt az IMF, szépeket mondhattak neki

Magyarországon járt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amelynek tagjai kedvezőnek nevezték az ország középtávú kilátásait, részben a magyar gazdaság stabil növekedése miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI Gazdaság

Mégis Trump a nyerő?

Magasabb kamatszintre és erősebb dollárárfolyamra kell felkészülnie a világgazdaságnak - jelentette ki a Dubaiban zajló ötödik nemzetközi kormányzati csúcstalálkozón Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.

hvg.hu Gazdaság

Már az IMF-guruk szerint sem lehet tovább nyomorgatni a görögöket

Továbbra is elfogadhatatlanul magas Görögország adósságállománya, de ezt nem úgy lehet csökkenteni, hogy újabb megszorításokra kényszerítik az országot. A megoldás az, ha a hitelezők elengedik az adósság egy részét! Ezt javasolja az IMF két vezető közgazdásza blogbejegyzésében.

hvg.hu Gazdaság

Régi francia botrány sodorhatja el az IMF vezérét

Botrányos körülmények között érkezett és ugyanígy távozhat is posztjáról Christine Lagarde. Elődje, a Nemzetközi Valutaalap szintén francia vezérigazgatója erőszakoskodott egy afroamerikai szobalánnyal New York egyik luxusszállodájában. Emiatt kellett távoznia Dominique Strauss-Kahnnak.

Nagy Gábor Gazdaság

Adósságbombán ül a világ, valaki fizetni fog

Példátlanul magasra emelkedett a világ adósságállománya a 2008-ban kirobbant válság óta. A teher szűkíti a kormányok és a cégek mozgásterét, és tartósan fékezheti a gazdasági növekedést.

1 2 3 4 5 6 7
95

A címlapról ajánljuk