MTI Gazdaság

Matolcsynál járt az IMF, szépeket mondhattak neki

Magyarországon járt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amelynek tagjai kedvezőnek nevezték az ország középtávú kilátásait, részben a magyar gazdaság stabil növekedése miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI Gazdaság

Mégis Trump a nyerő?

Magasabb kamatszintre és erősebb dollárárfolyamra kell felkészülnie a világgazdaságnak - jelentette ki a Dubaiban zajló ötödik nemzetközi kormányzati csúcstalálkozón Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.

hvg.hu Gazdaság

Már az IMF-guruk szerint sem lehet tovább nyomorgatni a görögöket

Továbbra is elfogadhatatlanul magas Görögország adósságállománya, de ezt nem úgy lehet csökkenteni, hogy újabb megszorításokra kényszerítik az országot. A megoldás az, ha a hitelezők elengedik az adósság egy részét! Ezt javasolja az IMF két vezető közgazdásza blogbejegyzésében.

hvg.hu Gazdaság

Régi francia botrány sodorhatja el az IMF vezérét

Botrányos körülmények között érkezett és ugyanígy távozhat is posztjáról Christine Lagarde. Elődje, a Nemzetközi Valutaalap szintén francia vezérigazgatója erőszakoskodott egy afroamerikai szobalánnyal New York egyik luxusszállodájában. Emiatt kellett távoznia Dominique Strauss-Kahnnak.

Nagy Gábor Gazdaság

Adósságbombán ül a világ, valaki fizetni fog

Példátlanul magasra emelkedett a világ adósságállománya a 2008-ban kirobbant válság óta. A teher szűkíti a kormányok és a cégek mozgásterét, és tartósan fékezheti a gazdasági növekedést.

hvg.hu Gazdaság

Valaki rosszul számol vagy hazudik: Brüsszel számháborúja Athénnal

Nem igaz, hogy a görög statisztikai hivatal szándékosan meghamisította volna a deficitadatokat 2010-ben. Ezt hangsúlyozta Marianne Thyssen uniós biztos brüsszeli sajtóértekezletén. Görögországban azzal vádolják a statisztikai hivatal három munkatársát, hogy szándékosan magasabb deficitet mutattak ki a 2009-es évre. Mi célja lett volna ennek?

hvg.hu Gazdaság

G20-ak: Nem a Brexit, hanem valami más az igazi gond

Mindössze egy tizedszázalékkal csökkentheti a britek kilépése a globális növekedést idén és jövőre. A gazdasági nagyhatalmak pénzügyminiszterei úgy érzik, erre felkészültek. De nem ez okozza az igazán nagy gondot a világgazdaságban.

1 2 3 4 5 6 7
95
A címlapról ajánljuk