Farkas Zoltán Gazdaság

Válságteóriák: "Fogunk még látni bankcsődöket is"

Az erőteljes megszorítások jobban lefékezik a gazdasági növekedést, mint ahogy az IMF-nél korábban feltételezték – bizonyította be Olivier Blanchard, aki két héttel a Lehman Brothers csődje előtt lett a szervezet szellemi vezetője.

Farkas Zoltán Gazdaság

Világjelenség, hogy egyre rosszabbul jár, aki a munkájából él?

A növekvő jövedelemkülönbségek egyik oka a munkajövedelmek arányának csökkenése – állapítja meg az IMF, amely feltűnő baloldali fordulatot tesz. Az utóbbi időben egyre több figyelmet szentel az oktatásnak, a képzésnek, a nemek közti egyenlőségnek és az egészségügynek, azaz az emberi tényezőnek. A munkajövedelmek GDP-hez viszonyított aránya a válság óta Magyarországon szintén zsugorodik – mutatja ki az adóhatóság korábbi elnöke, Pitti Zoltán.

MTI Gazdaság

Matolcsynál járt az IMF, szépeket mondhattak neki

Magyarországon járt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amelynek tagjai kedvezőnek nevezték az ország középtávú kilátásait, részben a magyar gazdaság stabil növekedése miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI Gazdaság

Mégis Trump a nyerő?

Magasabb kamatszintre és erősebb dollárárfolyamra kell felkészülnie a világgazdaságnak - jelentette ki a Dubaiban zajló ötödik nemzetközi kormányzati csúcstalálkozón Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.

1 2 3 4 5 6 7
96

A címlapról ajánljuk