Az IMF nem vesz részt az újabb görög mentőmanőverben

Az IMF nem vesz részt az újabb görög mentőmanőverben

Az IMF igazgatótanácsa úgy véli, Görögország súlyos adóssága és gyenge hajlandósága a reformok bevezetésére kizárja, hogy a nemzetközi szervezet bekapcsolódjon egy harmadik mentőcsomagba – szellőztette meg a The Financial Times. Az IMF igazgatói a két órán át tartó ülésen úgy döntöttek, hogy az IMF stábja részt vesz ugyan a görög kormánnyal folytatandó tárgyaláson, de az IMF csak később dönt arról, hogy a programot támogatja-e.

hvg.hu

Mentőövet dobtak Ukrajának

Ukrajna 1,7 milliárd dolláros hitelrészletet kapott a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) - írta Twitter-profilján az ukrán elnök. Petro Porosenko üzenetéből az nem derült ki, hogy az IMF az összeget jóváhagyta, vagy már át is utalta.

MTI

Hétfőn kezdődnek Athén és a hitelezők tárgyalásai - Athénban

Hétfőn kezdődnek Athén és a hitelezők tárgyalásai - Athénban

Várhatóan hétfőn indulnak el a tárgyalások a görög kormány és a nemzetközi hitelezők között az új, immár harmadik pénzügyi mentőprogramról, miután megoldották azokat a logisztikai problémákat, amelyek megakadályozták az eredeti tervnek megfelelő pénteki kezdést - közölte szombaton egy meg nem nevezett görög pénzügyminisztériumi tisztségviselő.

MTI

Újra törleszteni kezdett Görögország

Újra törleszteni kezdett Görögország

Görögország megkezdte az Európai Központi Bankkal szemben hétfőn esedékes hitelrészlet, valamint a Nemzetközi Valutaalappal szemben fennálló törlesztési hátralék kifizetését – közölték görög pénzügyminisztériumi tisztségviselők.

MTI

Ukrajna a hó végén újabb IMF-pénzekhez juthatna

Az ukrán jegybank vezetője szerint, ha a kijevi parlament a napokban elfogadja a szükséges törvényjavaslatokat, akkor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) július végén engedélyezi egy újabb hitelrészlet átutalását.

MTI

Reuters: az IMF jóval engedékenyebb lenne a görögökkel az EU-nál

Görögországnak sokkal jelentősebb mértékű adósság-átütemezésre és -elengedésre van szüksége annál, mint amekkorára az eurózóna több tagállama eddig hajlandóságot mutatott – jelentette a Nemzetközi Valutaalap egyik bizalmas jelentésére hivatkozva a Reuters hírügynökség.

MTI

A görög drámában már csak egy kérdés nyitott

A görög drámában már csak egy kérdés nyitott

Az IMF részvétele a görög hitelprogramban már nem tűnik akadálynak, de a hitelezők által javasolt 50 milliárd eurós privatizációs különalap ügye még kérdéses.

MTI

IMF: nem borítja meg a világgazdaságot a görög válság

IMF: nem borítja meg a világgazdaságot a görög válság

A görög gazdaság kis mérete miatt az ország adósságválsága, illetve Athén esetleges kilépése az eurózónából csak mérsékelt veszélyt jelent a világgazdaságra – véli a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza csütörtökön. Olivier Blanchard szerint a világgazdaság eddig jól viselte a görög válság utóbbi két hete jelentette "stressztesztet".

MTI

Lerontotta idei növekedési előrejelzéseit az IMF

Lefelé módosította a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó becslését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a Világgazdasági kilátások (World Economic Outlook, WEO) című kiadvány soros negyedéves frissítésében, amelyet csütörtökön tett közzé.

MTI

Neves közgazdászok kérlelik Merkelt, térjen észhez

Neves közgazdászok kérlelik Merkelt, térjen észhez

„A történelem arról fog emlékezni Önre, amit ezen a héten tesz” – írják. Arra buzdítják, tegyen bátor és nagyvonalú engedményeket Görögország javára, és az egész Európát fogja szolgálni.

Néha már az IMF elnöke sem tudja, mit is akarnak a görögök

Néha már az IMF elnöke sem tudja, mit is akarnak a görögök

A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója megfontoltabb hozzáállást szorgalmazott a Görögország és hitelezői között folyó tárgyalásokon. Christine Lagarde szerint csak akkor lenne érdemes a görög adósság egy részének elengedéséről beszélni, ha az ország vezetői előbb megkezdenék a reformok végrehajtását.

MTI
Hirdetés

Görögország tényleg nem fizetett az IMF-nek

Görögország tényleg nem fizetett az IMF-nek

A Nemzetközi Valutaalap megerősítette, hogy Görögország nem törlesztette a keddi határidőre 1,5 milliárd euró értékű tartozását. Ez az első eset az IMF 70 éves történetében, hogy egy fejlett gazdaság nem tudta törleszteni tartozását a valutaalapnak.

MTI

Újrázna az IMF élén Christine Lagarde

Újrázna az IMF élén Christine Lagarde

Christine Lagarde második mandátumot is vállalna a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élén, ha a tagok is úgy akarják.

MTI

Az IMF szerint a szegények jövedelmét kell növelni

Az IMF szerint a szegények jövedelmét kell növelni

Egy friss felmérés szerint a gazdagok további gazdagodása lelassítja a GDP bővülését, az egyenlőségre való törekvés viszont gyorsítja a nemzeti össztermék növekedését.

hvg.hu
Hirdetés

Húsba vágó döntést javasol a görögöknek az IMF közgazdásza

Görögországnak és nemzetközi hitelezőinek egyaránt nehéz döntéseket kell meghozniuk ahhoz, hogy megállapodás születhessen Athén pótlólagos finanszírozásáról és adósságrendezéséről – közölte blogbejegyzésében Olivier Blanchard, az IMF vezető közgazdásza. Szerinte ha nem lesz nyugdíjcsökkentés és áfaemelés, nem lesz megállapodás sem a hitelezőkkel.

MTI

Athén jövő hétre megállapodást vár a hitelezőkkel

Bár Brüsszelben tegnap faképnél hagyta a görögöket az IMF küldöttsége, a kormányzás összehangolásáért felelős görög államminiszter abban bízik, hogy június 18-ig sikerül megállapodni a nemzetközi hitelezőkkel.

MTI

Megszakította a tárgyalásokat a görögökkel az IMF

Megszakította a tárgyalásokat a görögökkel az IMF

A tárgyalások nem jártak eredménnyel, így a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön bejelentette: megszakítják a tárgyalásokat Görögországgal. A labda most a görög térfélen pattog.

A görögök rimánkodnak, Portugália fizet

A második világháború után a győztes hatalmak Németországgal szembeni magatartásában beálló fordulatot jelző "remény beszédéhez" hasonló gesztusra kérte fel Angela Merkel német kancellárt Görögországgal szemben Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter.

MTI

Az IMF tisztelte Magyarországot. Régebben

Az IMF tisztelte Magyarországot. Régebben

Távozik az IMF vezető közgazdásza, Olivier Blanchard, és ezzel megint vékonyodik a magyar szál a nemzetközi szervezetben. Blanchard a rendszerváltó országok kutatójaként nagy tisztelője volt Kornai Jánosnak, akivel hosszú életút-interjút készített. Még nála is személyesebben kötődött Magyarországhoz a 2011-ben visszavonult John Lipsky, akinek magyar felesége volt: történetesen a Magyar Nemzeti Bank egyik elnökének, az emigrációba kényszerült Kárász Artúrnak a leánya. A magyar gazdasági és politikai élet vezető pozícióiba beépült Szapáry György és Kopits György korábban szintén az IMF-nél töltött évtizedeket.

Vészes közelségbe került a görög csőd a múlt héten

Görögország alig tudta törleszteni az IMF-adósságrészt a múlt héten, ehhez lényegében az IMF-től vett fel újabb hitelt – írja a Financial Times.

MTI
Hirdetés
12392

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X