Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Az IMF általában nem kommentálja a piaci fejleményeket, különösen nem rövid távon - mondta az IMF vezérigazgatója. A szélsőséges árfolyam-ingadozások láttán úgy gondolja, a piac kissé túlreagálta az aggodalmakat.

Itt az újabb görög összeomlás?

Itt az újabb görög összeomlás?

Meredek esésbe kezdett a görög tőzsde és egyre magasabb szintre kúsznak fel az államkötvényhozamok, miután a kormány és a parlament úgy döntött, nem kíván a jövőben az EU és az IMF segítségére támaszkodni. A kormány az ellenzék vitorlájából fogná ki a szelet, ám a lépés visszaüthet.

hvg.hu

Az IMF-et elhajtották, a KGST egyik bankjához közelednek Orbánék

A "nemzetközi szocialista munkamegosztást" hivatott hitelekkel megolajozni a moszkvai székhelyű bank, cél a népgazdasági tervek koordinációja is. Tagságunk megújítását szeretné az Orbán-kormány.

Kijjebb húzná az hurokból a fejét Lengyelország

Lengyelország csökkentené az IMF-nél meglévő rugalmas hitelkeretét A különböző külső kockázatok nem növelték meg a hiteltörlesztési költségeket, Lengyelország ezért a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) megnyitott rugalmas hitelkeret (felxible credit line, FCL) csökkentésére készül - közölte Mateusz Szczurek pénzügyminiszter a lengyel PAP hírügynökséggel.

MTI

IMF: a gazdasági növekedés ösztönzése mindennél fontosabb

Hathatós gazdaságösztönző intézkedésekre szólította fel tagállamait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a globális gazdasági fellendülés megindítása érdekében, egyúttal figyelmeztette a kormányokat, hogy ne gyengítsék túlzott költségvetési megszorításokkal a kilábalás esélyeit.

MTI

Működik a magyar modell az IMF szerint is - reagált a kormány

A Nemzetközi Valutalap (IMF) is kénytelen elismerni, hogy a magyar modell működik és megszorítások nélkül is lehetséges a tartós gazdasági növekedés, csökken a munkanélküliség és nő a pénzügyi stabilitás - reagált Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az IMF friss jelentésére.

MTI

Javított a magyar előrejelzésén az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát. A szervezet a kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentésben azzal számol, hogy a magyar gazdaság 2014-ben 2,8 százalékkal, 2015-ben 2,3 százalékkal bővülhet.

MTI

A lovak közé csapna az IMF vezérigazgatója

A Nemzetközi Valutaalap vezetője arra figyelmeztetett, hogy a világgazdaság hosszú időre megrekedhet egy lanyha növekedési pályán, miközben az országok igyekeznek szabadulni a múltból származó magas államadósságtól és munkanélküliségtől.

MTI

Porosenko pénzt kér a hrivnya stabilizálásához

Petro Porosenko ukrán államfő további támogatást kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és a Nyugattól részben a nemzeti valuta, a hrivnya stabilizálásához.

MTI

Ukrajna 2,5 milliárd dollár hitelt kapott a Világbanktól

A Világbank 2,5 milliárd dollár hitelt folyósított Ukrajnának abból a 3,5 milliárd dollárból, amire még márciusban tett ígéretet - jelentette be az ENSZ washingtoni központú globális fejlesztési szervezete.

MTI

Ukrajna megkapta a második adag hitelt is

Ukrajna megkapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelcsomagjának második, 1,39 milliárd dolláros részletét - jelentette be az ukrán pénzügyminisztérium csütörtökön.

MTI

IMF: még bőven kellhet pénz Ukrajnának

A legrosszabb forgatókönyv szerint 2015-ben se szűnnek meg a harcok Ukrajna területén, az IMF számításai szerint ekkor további 19 milliárd dollárnyi támogatásra lesz szüksége Kijevnek 2015 végéig. Ha nem oldódik meg a gázszállítási vita Oroszországgal, az tovább növelheti az ukrán gazdaság terheit.

MTI

1,4 milliárd dolláros hitelt ad Ukrajnának az IMF

A Nemzetközi Valutaalap pénteken nagyösszegű kölcsön folyósításáról döntött Ukrajna javára.

hvg.hu

Eljárás indult az IMF-vezér, Christine Lagarde ellen

Eljárás indult az IMF-vezér, Christine Lagarde ellen

Chritsinte Lagarde nem mond le tisztségéről és fellebez a francia köztársasági bíróság határozata ellen. Az IMF vezetőjét egy üzletembernek nyújtott, 2008-as kártalanítás ügyében vették elő, hanyagsággal vádolják. Lagarde akkor még a francia gazdasági minisztérium vezetője volt.

MTI

Ukrajna egyszerre két segélyrészletet kér az IMF-től

Kijev egy összegben szeretné megkapni az Ukrajnának jóváhagyott IMF-segélycsomag harmadik és negyedik részletét, még az év vége előtt – mondta szerdán Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter.

MTI

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele, a leggazdagabb 85-nek pedig annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Eközben egyre többen élnek olyan országokban, ahol nő a különbség a gazdagok és szegények között. A gazdasági válság rendesen odacsapott a nyugati társadalmaknak, míg a nagy feltörekvő államokban tömegek emelkedtek ki a szegénységből. Magyarországon egyelőre nincs esély a jövedelmi, társadalmi osztályok közötti olló záródására – és ennek nemcsak a gazdasági válság, hanem a politika is az oka.

Feltárulkozik a bolgár bankrendszer az IMF előtt

Bankrendszere átvilágítására kérte fel a Nemzetközi Valutaalapot Bulgária, hogy helyreállítsa a befektetői bizalmat a legutóbbi pénzügyi válság után.

MTI

Rontott a világ idei gazdaságnövekedési kilátásán az IMF

Az eddig vártnál szerényebb idei globális gazdasági növekedéssel számol az IMF.

MTI

Csak nyár végén juthat újra IMF-pénzhez Ukrajna

A Nemzetközi Valutaalap várhatóan csak augusztus végén, a nyári szabadságolások után dönt az Ukrajnának megajánlott segélycsomag második részletének átutalásáról – jelentette be a pénzintézet szóvivője csütörtökön.

MTI

Megint pénzt kaphat Ukrajna az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap várhatóan heteken belül dönt az Ukrajnának ajánlott segélycsomag második részletének átutalásáról – jelentette be a pénzintézet kijevi képviseletének vezetője pénteken. Nikolaj Georgiev szerint az 1,4 milliárd dolláros hitelrészlet folyósításáról hivatalosan szeptemberig kell döntenie az IMF végrehajtó tanácsának, de már heteken belül megszülethet a határozat.

MTI
12389

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X