hvg.hu Gazdaság

Vajda Zita: Én szakmai munkát végeztem az MNB-ben

"Nem bujkálunk, felvállaljuk" – mondta a jegybankelnökkel folytatott viszonyáról Matolcsy barátnője. Vajda Zita ragaszkodik hozzá, hogy szakmai érdemei miatt emelkedett fel, és még abban is szerepe volt, hogy Magyarország nem jutott a görögök sorsára.

hvg.hu Gazdaság

Vajda Zita nem közszereplő, akik róla írnak, azok meg szexisták – az MNB visszavág

A Matolcsy György barátnőjeként emlegetett Vajda Zita jogi lépéseket tesz a személyét érintő állítások miatt. A jegybank közölte: Vajdát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki igazgatóhelyettesnek és kutatónak a Pageo Alapítványnál. A róla cikkező lap az MNB szerint azt sugallja, hogy többdiplomás nőként nem lehet csak úgy boldogulni.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Matolcsy György spirituális kabátlopási ügybe keveredett

A jegybank tagadja, hogy folyosóit keleti filozófiák tanai lengik be. A CBA egyik hálózatán nem segített az unortodoxia, földhözragadt módon tönkrement. Az egy korrupciós ügy miatt mentelmi jogától megfosztott fideszes, Mengyi Roland feleségéről kiderült, hogy szuperértékes tanácsokat ad. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy elszaladt a kérdések elől Kecskeméten

Sietősen távozott a kecskeméti városházára a jegybankelnök, miután hírül vette, hogy a Népszabadság munkatársa várja a közgazdász-vándorgyűlésen elmondott előadása után. Így nem tudták megkérdezni Matolcsy Györgyöt Vajda Zita juttatásairól – írja a lap.

MTI Gazdaság

Matolcsy György rápörgött a Selyemútra

Ha Magyarország nyitni fog a Selyemút felé, ez megadja az ország számára az esélyt arra, hogy a magyar gazdaság mérete kétszeresére emelkedjék, azaz újabb 100 milliárd euróval bővüljön a mostani nagyjából 100 milliárd eurót kitevő bruttó hazai termék – véli a jegybankelnök. Matolcsy György az 54. Közgazdász Vándorgyűlésen, Kecskeméten azt mondta: az MNB már nyitott Kína felé, ezt segítik azok a megállapodások, amelyeket a magyar jegybank a legjelentősebb kínai bankokkal kötött.

Kocsis Györgyi Itthon

HVG: Jógaállam

Kik aratnak Simicskáék után a plakátokon, és miként kötődnek ők Orbán Viktor kevésbé ismert volt tanácsadójához? MIlyen a világ talán legkevesebb izgalommal járó választási kampánya, ami most zajlik Oroszországban? Sejti, mekkora vagyonra tette rá a kezét az állam, amikor beavatkozott a szolgáltatások piacán? Ilyen ügyek feltárásával jelentkezett e héten a HVG. Kocsis Györgyi szubjektív lapajánlója.

hvg.hu Gazdaság

Abszurdozik az MNB: nem hiedelmek alapján működünk

Tagadja a Magyar Nemzeti Bank, hogy a keleti filozófiák mentén dőlnének el dolgok a házon belül. Nem igaz az sem – írják –, hogy előszeretettel kommunikálják sikereiket a buddhisták által számon tartott tízmilliószoros napokon.

Seres László Itthon

Seres: Nihilisták

Ezt a közpénzből fenntartott édes életet kellene elfogadnunk. Nekünk, akik ezt az egészet finanszírozzuk. Vélemény.

hvg.hu Itthon

Havi 600 ezerért lett India-kutató a Matolcsyhoz közel álló Vajda Zita

Bár az MNB-t otthagyta, jelenlegi pozícióival sem keres rosszabbul a Matolcsy György jegybankelnökhöz közel álló volt nemzetközi személyi titkár, Vajda Zita, aki az egyetemi professzorokat is lekörözi kutatóként felmarkolt havi bérével, nem úgy a tudományos munkásságával.

hvg.hu Itthon

Vagyonmegosztás előtt Mikola és Matolcsy

Értékes bútorait követeli vissza Mikola Istvántól volt felesége a Blikk szerint. Fülemen Róza azt mondja, a jelenlegi külügyi államtitkár, akitől másfél éve vált el, nem válaszol a megkereséseire.

1 2 3 4 5 6 7
98
A címlapról ajánljuk