hvg.hu Gazdaság

És akkor a karácsonyi menü ára szálkaként akad meg a torkunkon

Lehetetlen annyiból kihozni az idei karácsonyi menüt, mint a tavalyit. A Nébih kivonta a forgalomból a Sauska harminc különféle borát, ellentmondásos hírek keringenek a CBA-boltok eladásáról, a hét végére pedig nagy nehezen meglett egy megállapodás a Brexitről. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Szabó M. István Gazdaság

Botlott vagy bukik a Sauska borászat?

Semmi és túl sok minden egyaránt belelátható azokba a magyarázatokba, melyekkel a neves villányi vörösborok piaci kivonását indokolta az ellenőrző hatóság, és az érintett Sauska borászat. Sorra vettük a lehetséges variációkat.

MTI Itthon

Kovács Piroska beindult: a Nébih is bedőlt a csalóknak

Jogerősen enyhítette a Debreceni Ítélőtábla hétfőn annak a három romániai vádlottnak a büntetését, akik 2014-ben 515 millió forintot csaltak ki a Tiszántúli Református Egyházkerülettől, és többek között megkárosították például a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) és a miskolci megyei kórházat is.

MTI Gazdaság

Résen vannak a halőrök, kétszer több bírságot szedtek be

Idén tavalyhoz képest a duplájára, 8 millió forintra nőtt az Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) feljelentései alapján a jogszerűtlen horgászat és halászat miatt kiszabott halvédelmi bírságok összege, amely arányosan emelkedett a tettenérések, feljelentések számával – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Meghátrált a kormány a silányabb élelmiszerek ellen vívott háborúban

Úgy tűnik, a kormány egyelőre beéri azokkal az eszközökkel, amelyeket Brüsszel felajánlott a Nyugaton és Közép-Európában kapható élelmiszerek kettős minőségének megszüntetésére. Kár, hogy ezek inkább a gyártók kezébe adnak fegyvert, nem a silányabb zacskósleves miatt tiltakozó politikusoknak.

1 2 3 4 5 6 7
23

A címlapról ajánljuk