OBU City – All in one for you!

Márkaszerviz vagy független műhely: tényleg csak a drága és a rossz közül választhatunk?

Drága márkaszervizek, hamis alkatrészek, életszerűtlen jogszabályi háttér, hasító szürkeimport, és virágzó feketegazdaság – a közvélekedés szerint ezek jellemzik manapság az évi ezermilliárd forintos forgalommal bíró gépjármű javítási szektort. Utánanéztünk, hogy valóban ennyire rossz-e a helyzet, és meglepő dolgokat találtunk.

hvg.hu Gazdaság

Online kasszák: Varga bejelentésre készül kedden

A nemzetgazdasági miniszter kedden egy autós szervizben tart sajtótájékoztatót az online pénztárgépek kiterjesztéséről. A Portfolio.hu szerint a helyszínválasztás nem véletlen, biztosra vehető ugyanis, hogy egyebek mellett az autószervizekben is bevezetik idén az online kasszákat.

hvg.hu Autó

Így szervizeltet a magyar autós – infografika

Eddig is sejtettük, hogy a válság nem tett jót a szervizelési szokásoknak, ötéves autóéletkor felett csak nagyon ritkán viszik márkaszervizbe autóikat a magyarok. Ezek a műhelyek 2008 óta elvesztették ügyfeleik felét.

MTI Autó

Autószerelőket jelentettek fel kalózszoftverek miatt

Győr-Moson-Sopronban négy autószerelő műhelyben több elektronikai eszközt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke 16,5 millió forint – közölte a NAV hétfőn.

hvg.hu Autó

Ellepték a NAV-osok az autószervizeket

Véget ért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzés-sorozata a közép-magyarországi régióban. Az ellenőrök 3700 vizsgálatot folytattak le, átlagosan minden harmadik ellenőrzött vétett a jogszabályok ellen, de az autószerelők adózási fegyelme ennél rosszabb képet mutatott.

MTI Autó

Adókönnyítést kaptak az autószervizek

A jövőben az áfa-körbe tartozó cégek visszaigényelhetik személygépjárművek javítására és karbantartására fizetett költség áfa-tartalmának 50 százalékát.

hvg.hu Autó

Megint terítéken az évenkénti műszaki vizsga kérdése

Európa szerte sokan szenvednek balesetet műszaki hiba miatt, mivel nem megfelelő módon szervizelték autójukat. Az unió változtatásokat fontolgat; sűrűbben kellhet majd műszakiztatni. A döntés akár még idén decemberben megszülethet.

hvg.hu Autó

Hogyan védjük ki a hiénákat Európa útjain?

Magyarországban és Romániában a legrosszabb a hiénahelyzet az EU-ban – állítja a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke, míg az Európa-szerte assistance szolgáltatásokat végző Europ Assistance operatív vezetője szerint az egész volt szocialista blokkban inkább csak a márkaszervizekben bízhatunk, ha lerobbanunk.

Mészáros Sándor Autó

Mit nézessünk át egy használt kocsin vétel előtt?

Új autóra mostanság ritkán futja, azt pedig régóta tudjuk, hogy használt jármű vásárlásakor észnél kell lenni: ebben az esetben érdemes garanciát kínáló kereskedésekben körbenézni, ha viszont máshol sikerült választani, nincs értelme megspórolni a márkaszervizben történő átvizsgálást.

1 2
A címlapról ajánljuk