hvg.hu Itthon

Kocsis Máté szabályozhatja a kerületi lakóházak életét

A kormányéhoz hasonló konzultációt indított Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, aki levélben küldött kérdéseket a kerület lakosainak a közrendről. Az egyik kérdés arra utal, hogy akár rendelettel is rásegíthet az önkormányzat a társasházak házirendjének betartatására.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Ítél a nép

Nem a boltzár volt a tét, hanem a titok: hogy a nemzet már nem áll mögöttük.

hvg.hu Gazdaság

Pár száz forintos lehet csak a netes rezsicsökkentés

Ha a szóba jöhető tervek szerint csökkentik az internetszolgátatás áfáját, akkor a kormánynak lesz egy bő tízmilliárd forintos költségvetési lyuka, a felhasználó viszont lényegében meg sem érzi majd az "internetes rezsicsökkentést". Az internetadó bevezetése elleni társadalmi vétót elkenni hivatott projekt 40 millióba került, és eddig jutott.

hvg.hu Itthon

A Jobbik is nemzeti konzultációba kezd

"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" - mondta Vona Gábor Jobbik-elnök a párt évadnyitó rendezvényén. Azért jutottak arra a döntésre, hogy ők is a néppel konzultáljanak, mert úgy látják, a Fidesz ellehetetetleníti a népszavazásokat.

hvg.hu Itthon

Meglepő felmérés: mégsem ördögtől való az EU-s menekültpolitika a magyarok szerint

A magyarok kétharmada szeretné, ha uniós megállapodás rendezné a menekültkérdést – derült ki az Eurobarométer reprezentatív felméréséből. A volt szocialista EU-tagok közül Magyarországon szeretnék a legtöbben, hogy több döntés szülessen közösségi szinten. A menekültkvótákat sem tartjuk ördögtől valónak. Egy szempontból viszont visszaigazolták a kormányzati kampány hatékonyságát az eredmények: a munkahelyeket féltjük a bevándorlóktól.

hvg.hu Itthon

Orbán "járványveszélyt" emlegetett menekültügyben

Vitára nincs szükség menekültügyben, mert a kormány elvégezte a nemzeti konzultációt, és a magyarok véleményt nyilvánítottak – mondta Orbán Viktor. Utalt rá, hogy újabb nemzeti konzultáció is jöhet. Szerinte egyre kevesebb lesz a menekült, egyre több a gazdasági bevándorló, és több tízmillió ember készül Európába. A menekültek kapcsán járványveszélyt emlegetett, a tomboló fociultrákról meg azt hitte, hogy majd belátóbbak lesznek. Szeptember 15-tól, az új menekültügyi szabályok bevezetésével új világ jön – mondta, a magyar-román focimeccset pedig alig várja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk