szerző:
HVG

A HVG Kiadó Zrt. közleménye.

Sikeresen zárult a német FUNKE csoport és a HVG kisebbségi tulajdonosa, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. augusztusban megkezdett tárgyalássorozata. A felek megállapodtak abban, hogy a HVG Zrt. 75 százalékos részvénycsomagja visszakerül Magyarországra. Ezzel egy, a munkatársakat tömörítő társaság lesz a kiadóvállalat kizárólagos tulajdonosa. Az eladási árat a felek üzleti titokként kezelik, a tranzakció lebonyolítása a közeljövőben várható.

A FUNKE csoport a két fél több mint egy évtizedes sikeres együttműködését követően döntött úgy, hogy üzleti fejlesztésének középpontjába a német piacot helyezi, miután felvásárolta az Axel Springer nyomtatott portfóliója jelentős részét. A FUNKE egy olyan médiavállalkozás kiépítését tűzte ki célul, amelynek középpontjába a regionális médiumokat, tévé- és női magazinokat, és a bennük rejlő szinergiák kihasználását állítja.
 
„A HVG Kiadó Zrt. továbbra is elkötelezett a hazai olvasók iránt, éppen ezért egyik legfontosabb célja, hogy a magyar piacon, hosszú távon és stabilan működjön. Ehhez a tulajdonosai részéről a maximális támogatást élvezi” – hangsúlyozta Szauer Péter vezérigazgató. A legnagyobb példányszámú politikai gazdasági hetilapot és a hvg.hu-t kiadó cég stratégiájának alapja a független, objektív, megbízható tájékoztatás, a multimédiás tartalomszolgáltatás. Az ezzel összefüggő piaci igényt jelzi, hogy a print és digitális HVG-termékek olvasóinak száma hetente meghaladja az egymilliót. A HVG Zrt. közéleti hetilapja és hírportálja mellett kiadója az Eduline.hu-nak, az Adózóna.hu-nak, a Jobline állásközvetítő portálnak, a HVG Állásbörzének és a HVG könyveknek, tematikus magazinoknak, valamint a Műértőnek, továbbá számos mobil- és tabletalkalmazásnak.
 
A FUNKE csoport 2003-ban lett a HVG kiadó többségi tulajdonosa. A magyar és német fél együttműködése biztosítani tudta a hetilap piacvezető pozícióját. A HVG Zrt. az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalommal zárta, pénzügyi helyzete stabil. A MATESZ által hitelesített lapértékesítési adatok alapján a HVG saját szegmensében őrzi közel 50%-os piaci részesedését. Online és mobil felületeinek látogatói forgalma az elmúlt évben tovább emelkedett, és az innen származó árbevétel csaknem 20%-kal nőtt. A társaság könyvkiadó és rendezvényszervező üzletága is látványosan fejlődik, az innen származó árbevétele 26%-kal nőtt egy év alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!