szerző:
hvg.hu

Halkó Gabriella cégei 2011 óta 2,85 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket az MTVA-val, az ő cége gyártotta a Marslakók című sikertelen sorozatot is. Gazdasági és stratégiai igazgatónak nevezték ki a tulajdonost váltó TV2-höz.

Halkó Gabriellát nevezték ki a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatói posztjára – írta az Index. Halkó Gabriella az Apropó Kft.-n keresztül a köztévé egyik legnagyobb beszállítója, az ő cége gyártja az elmúlt időszakban Jakupcsek Gabriella elküldéséről elhíresült Ridikült, és 841 millió forint közpénzből a Marslakók című sikertelen tévésorozatot.

Halkó Gabriella
©

Míg a Ridikül egy-egy adása 3,4 millió forintból készül (ez a lap forrásai szerint a piaci ár háromszorosa), a Marslakók epizódonként csaknem 11 millió forintba került. 

Az Apropó emellett a Noé barátai – Minden, ami állat című magazinműsort is gyártja az MTVA-nak, ebből 38 epizódot 70 millióért vállalt a cég. Halkó Gabriella egy másik cégen keresztül a Summa és a G7 című gazdasági magazinok gyártását is vállalta, szintén 70 millió forintért. Idén már A Dal epizódjait is az Apropó Kft. gyártja.

Dirk Gerkens, az átalakuló TV2 Andy Vajna által kinézett vezetője korábban azt mondta, a TV2 független lesz, a kormány befolyásától mentesen működik majd, ő pedig szabad kezet kapott a cégvezetők kinevezésében. Halkó Gabriella cégein keresztül 2011 óta 2,85 milliárd forint értékben között szerződéseket az MTVA-val.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!