szerző:
hvg.hu

1 millió forintos bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága a zuglói önkormányzatra.

A Közbeszerzési Hatóság megállapítása szerint a főváros XIV. kerületének önkormányzata szabálytalanul írta ki a parkolási közbeszerzést, amivel megsértette a közbeszerzésről szóló törvényt. – Írja szombati számában a Magyar Hírlap. Az erről szóló határozat a közbeszerzes.hu-n olvasható, ami azt is kimondja, hogy egy millió forintos bírságot kell fizetnie mindezért a zuglói önkormányzatnak.

©

A lap információi szerint a parkolási rendszer közbeszerzési kiírását az MSZP erőltette át a zuglói tulajdonosi bizottságon. A testületben mind az Együtt-PM-es Szabó Rebeka alpolgármester, és Karácsony Gergely polgármester tartózkodott a gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás részvételi szakaszának lezárásával kapcsolatos előterjesztés megszavazásakor. A Fidesz, az LMP és a CivilZugló képviselői elutasították a dokumentumot, míg a Jobbik képviselője is tartózkodott a szavazás során.

Eredetileg 1 milliárd forintos közbeszerzésről volt szó, de az összeget 300 millió forinttal megemelték a tulajdonosi bizottságban. A Közbeszerzési Hatóság döntése miatt bizonyosan új parkolási közbeszerzést kell kiírnia a zuglói önkormányzatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!