szerző:
hvg.hu

Indiai romantikus filmet forgatnak idén tavasszal Budapesten, amelynek az lesz a különlegessége, a főváros valóban Budapestként szerepel majd benne.

©

Április és június között egy negyven fős stábbal forgatnak majd egy bollywoodi romantikus filmet Budapesten - közölte a Turizmus Online szerint Pap Mária, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetője egy hétfői rendezvényen.

A film külön érdekessége lesz, hogy a főváros nem csupán díszletként szerepel majd benne, hanem valóban Budapestként, a történet szerint ugyanis a főhős Magyarországon dolgozik - tette hozzá. Az alkotás 2017 februárjában, Valentin-nap környékén kerül a mozikba, nem csak Indiában vagy Magyarországon, hanem világszerte több országban.

Pap Mária annak az apropóján beszélt a filmről, hogy az Air India bejelentette, április 6-án közvetlen járatot indít Delhiből Bécsbe, ami a nálunk forgató stábnak is kapóra jöhet.

Nem ez az első eset, hogy bollywoodi filmet forgatnak Magyarországon. "Az 1999-ben forgatott Hum Dil De Chuke Sanam olyan klasszikus szerelmesfilm Indiában, mint nálunk a Grease vagy hasonlók... A történet szépsége, hogy a háromórás filmben bár még magyarul is beszélnek a háttérben" - mondta a turisztikai portálnak Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi piacfejlesztési menedzsere.

Abban a filmben a Vörösmarty tér is szerepel, de mint olaszországi háttér. "Az egyszerű indiai néző számára ez a háttér 'díszlet' elég európai ahhoz, hogy ez elég legyen" - tette hozzá a szakember, aki szerint Indiában ezt a filmet majdnem mindenki ismeri, viszont szinte senki nem tudja, hogy Budapesten forgatták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!